Τουλάχιστον δέκα νεκροί σε ναυάγιο με μετανάστες στις ακτές της Λιβύης

Τουλάχιστον δέκα αφρικανοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων άλλων μετά τη βύθιση του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, σύμφωνα με αξιωματικό του λιμενικού της χώρας. Το πολεμικό ναυτικό της Λιβύης διέσωσε 80 έως 90 μετανάστες. Στο πλοιάριο επέβαιναν έως και 180 πρόσφυγες σύμφωνα με τις μαρτυρίες επιζώντων.

Τουλάχιστον δέκα αφρικανοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων άλλων μετά τη βύθιση του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, σύμφωνα με αξιωματικό του λιμενικού της χώρας.

Το πολεμικό ναυτικό της Λιβύης διέσωσε 80 με 90 ανθρώπους και ανέσυρε από τη θάλασσα δέκα σορούς, δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ο Λίβυος αξιωματικός.

Στο πλοιάριο επέβαιναν 170 με 180 μετανάστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιζώντων.

Δύο γυναίκες είναι μεταξύ των διασωθέντων.

Το πλοιάριο ανατράπηκε τρία μίλια μακριά από τις ακτές της πόλης Γκαράμπουλι, η οποία βρίσκεται 60 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από αφρικανικές χώρες, προσπαθούν να περάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στη Μεσόγειο από τον Ιούνιο.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk