Το διοικητικό συμβούλιο της βελγικής εταιρείας Viohalco SA, που ελέγχει τον όμιλο Viohalco αποφάσισε να μην προσφύγει κατά της απόφασης της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τη διασυνοριακή συγχώνευση, κατά την οποία, η Viohalco SA απορρόφησε την ελληνική εταιρεία Βιοχάλκο Ελληνική Βιομηχανία Χαλκού & Αλουμινίου Α.Ε. και τη βελγική εταιρία Cofidin SA.
Όπως ανακοινώθηκε την 23η Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή πιστεύει ότι η Viohalco SA όφειλε να προβεί σε δημόσιες προτάσεις, για τις επτά θυγατρικές εταιρείες της, που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Σιδενόρ Α.Ε., Χαλκόρ Α.Ε., Ελβάλ Α.Ε, Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε., Ελληνικά Καλώδια Α.Ε., Ετέμ Α.Ε. και Σίδμα Α.Ε), ως αποτέλεσμα της παραπάνω συγχώνευσης.
Ως κύρωση, για τη μη συμμόρφωση της Viohalco SA με την υποχρέωση αυτή, η Επιτροπή αποφάσισε την επιβολή συνολικού προστίμου ύψους 230.000 ευρώ στην Viohalco SA.
H Viohalco SA, βασιζόμενη σε γνωμοδοτήσεις έγκριτων ελλήνων καθηγητών της Νομικής, δεν συμμερίζεται την απόφαση της Κεφαλαιαγοράς. Eν τούτοις, προκειμένου να περατωθεί η αντιδικία, η εταιρεία αποφάσισε να μην προσφύγει κατά της εν λόγω απόφασης και συνεπώς θα καταβάλει το πρόστιμο των 230.000 ευρώ.