Για την κυβέρνηση που επιμένει στις «κόκκινες γραμμές της» με την τρόικα, και για την άρση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης τονίζοντας ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να τεθούν θέματα όπως αυτό των ομαδικών απολύσεων».

Ο κ. Μανιάτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα θα είναι θετικό και διέψευσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν με διαδικασίες εξπρές. «Ολα θα γίνουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δεν έχω την αίσθηση καθυστέρησης στο ΥΠΕΚΑ έχουμε προετοιμαστεί για κανονική διαπραγμάτευση είμαστε έτοιμοι» σημείωσε.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά σημαντικά βήματα στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων και προχώρησε σε πολύ μεγάλες μεταρρυθμίσεις με τις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Πρέπει να αναδείξουμε με σαφήνεια τι συμβαίνει… Τα τελευταία τρία χρόνια έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Απαιτούμε να αναγνωριστούν από τους εταίρους μας»
σημείωσε