Το προφίλ του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσιάζει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αναφέροντας ότι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την επάνοδο της Ελλάδος στην οικονομική σταθερότητα από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, το 2012.
Το Reuters προσθέτει ότι ο κ. Στουρνάρας είναι ένας οικονομολόγος που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και ότι επί υπουργίας του η Αθήνα επέστρεψε στις αγορές, τον Απρίλιο του 2014, με την έκδοση ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ, και ότι το ίδιο διάστημα ο προϋπολογισμός εμφάνισε πλεόνασμα, για πρώτη φορά ύστερα από δέκα χρόνια.
Επίσης, αναφέρεται στις θέσεις που ο κ. Στουρνάρας έχει αναλάβει στο παρελθόν (Εμπορική Τράπεζα, ΙΟΒΕ) και επισημαίνει ότι είναι ένας υπέρμαχος της οικονομικής ενοποίησης μέσω του συντονισμού της οικονομικής πολιτικής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και της δημιουργίας των κατάλληλων εργαλείων για την τόνωση της ανάπτυξης στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.