Δύο μεγάλα πρόστιμα συνολικού ύψους 77 εκατ. δολαρίων μέσα σε μια ημέρα επέβαλαν στην τράπεζα Barclays οι ρυθμιστικές Αρχές της Βρετανίας και των ΗΠΑ γιατί εξέθεσε πελάτες της σε περιττούς κινδύνους, αποτυγχάνοντας να προστατεύσει περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg τα εν λόγω πρόστιμα πληγώνουν την προσπάθεια της τράπεζας να αποκαταστήσει την αμαυρωμένη εικόνα της.

Συγκεκριμένα, η Barclays θα καταβάλει 15 εκατ. δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την ικανοποίηση απαιτήσεων πελατών που η τράπεζα χρέωνε με προμήθειες χωρίς την έγκρισή τους.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βρετανίας (FCA) επέβαλε πρόστιμο 62 εκατ. ευρώ στην Barclays για «σημαντικές αδυναμίες» στα συστήματα και στους ελέγχους της τράπεζας μεταξύ Νοεμβρίου του 2007 και Ιανουαρίου του 2012 που έθεσαν σε κίνδυνο περιουσιακά στοιχεία πελατών της, αξίας 16,5 δισ. στερλινών.

Η Barclays, η οποία ανέφερε ότι δεν επωφελήθηκε από αυτή την αποτυχία της και ότι κανένας πελάτης της δεν απώλεσε χρήματα, επωφελήθηκε από τη μείωση του προστίμου κατά 30%, λόγω του ότι συνεργάσθηκε με το FCA.