Η Alibaba Group Holding αύξησε τη Δευτέρα το εύρος τιμής της αρχικής δημόσιας προσφοράς που θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ στα 66 έως 68 δολάρια ανά μετοχή λόγω της ισχυρής ζήτησης. Σημειώνεται πως ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου είχε αρχικά ανακοινώσει πως η τιμή της δημόσιας προσφοράς θα κυμαινόταν μεταξύ 60 έως 66 δολαρίων ανά μετοχή.

Στο ενημερωτικό σημείωμα που κοινοποίησε τη Δευτέρα προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) η Alibaba Group δεν αύξησε τον αριθμό των μετοχών που θα πωληθούν στο χρηματιστηριακό της «ντεμπούτο». Οι διαθέσιμες μετοχές θα είναι 320 εκατομμύρια και θα διαμορφώσουν την αποτίμηση της εταιρείας σε 21,77 δισ. δολάρια.

Η Alibaba και οι τραπεζίτες που διαχειρίζονται την προσφορά έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα βιβλία προσφορών την Τρίτη για ορισμένους επενδυτές από τις ΗΠΑ και την Τετάρτη για επενδυτές από την Ασία και την Ευρώπη.

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Χονγκ Κονγκ το ασιατικό σκέλος στο roadshow που πραγματοποιεί και εν συνεχεία θα κάνει παρουσίαση στη Σιγκαπούρη.

Οι παρουσιάσεις που ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη στις 8 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη. Την ίδια ημέρα η Alibaba σχεδιάζει να ορίσει την τελική τιμή στις μετοχές, με τη διαπραγμάτευση των τίτλων να ξεκινά στη Νέα Υόρκη την επόμενη ημέρα.