Πρόβλημα στη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων εντόπισαν εκπρόσωποι της ομοσπονδίας των δασκάλων την Πέμπτη, πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων της χώρας. Όπως έλεγαν δάσκαλοι, σε πολλά ολοήμερα σχολεία δεν υπήρχε ούτε ένας εκπαιδευτικός ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκπληρώσουν τους εκπαιδευτικούς τους στόχους.
Απο την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας, απαντάει ότι τα ολοήμερα σχολεία θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα προσλαμβάνονται διαρκώς εκπαιδευτικοί.
Στα ολοήμερα σχολεία φοιτούν σήμερα 150.000 μαθητές. «Για τα ολοήμερα θα είμαστε τις επόμενες ημέρες σε θέση να σας πούμε. Αν εννοείτε ότι πρέπει να είναι εκεί οι καθηγητές που κάνουν τα ειδικά μαθήματα, για παράδειγμα της πληροφορικής, θα σας έλεγα πως θα έχουμε λιγότερες παρουσίες από αυτές που θα θέλαμε. Δεν θα υπάρξει ολοήμερο που δεν θα δουλεύει με τουλάχιστον έναν εκπαιδευτικό. Μην περιμένετε από εμένα μεγάλα λόγια σε κακές εποχές. Το θέμα είναι να λειτουργήσουμε και αν λειτουργήσουμε νομίζω ότι όλα θα είναι καλύτερα» δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του στο Mega channel ο υπουργός Παιδείας κ. Α. Λοβέρδος.
«Είναι η πιο δύσκολη χρονιά από πλευράς έλλειψης χρημάτων και από έλλειψη προσωπικού λόγω των συνταξιοδοτήσεων. Από την πλευρά των βιβλίων τα πράγματα είναι καλά, γιατί τα βιβλία είναι στη θέση τους. Έχουμε διορίσει τις τελευταίες μέρες 5.000 εκπαιδευτικούς αναπληρωτές και όλο το σύστημα διαθέτει 127.033 νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές.

Θα έχουμε τη δυνατότητα τις επόμενες μέρες, διαπιστώνοντας τη Δευτέρα πόσα θα είναι τα κενά, τη δυνατότητα να στείλουμε 10.000 ακόμη εκπαιδευτικούς και θα το κάνουμε ανά Τετάρτη. Δηλαδή την Τετάρτη θα στείλουμε 3.000 και έτσι θα πάμε κατά την πορεία των κενών, της διαμόρφωσης των τμημάτων στην τεχνολογική εκπαίδευση και τη διαμόρφωση των τμημάτων στα σχολεία της ειδικής αγωγής. Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται τον Σεπτέμβριο. Την 1η Οκτωβρίου θα έχουμε 1.000 αναπληρωτές ακόμη ως εφεδρεία για να καλύψουν περιστατικά έκτακτα που είναι πάρα πολύ συνήθη στον χώρο της εκπαίδευσης» ανέφερε ο υπουργος Παιδείας.