Η Cyta Ελλάδος εισέρχεται στην κινητή τηλεφωνία, υποσχόμενη χαμηλές τιμές και, μάλιστα, καθίσταται ο πρώτος τηλεπικοινωνιακός φορέας που θα λειτουργήσει ως εικονικός πάροχος ασύρματων επικοινωνιών και θα πωλεί ολοκληρωμένες «τετραπλές» υπηρεσίες (4play) με ένα συμβόλαιο.
Όπως τόνισε ο αναπληρωτής ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας κ. Γιώργος Κουφάρης, η Cyta προχωρεί στο λανσάρισμα τετραπλών υπηρεσιών, διεκδικεί μερίδιο αγοράς στην κινητή τηλεφωνία και επενδύει σε συνδυαστικά πακέτα, με έμφαση, αρχικά, στην πελατειακή βάση των συνδρομητών της εταιρίας, που φτάνουν τις 315 χιλιάδες.
Το βασικό της πρόγραμμα στην κινητή
Η «Cyta Κινητή», η οποία διαθέτει χαρακτήρα καρτοσυμβολαίου, έχει τιμή βασικού παγίου συμβολαίου από 9 ευρώ ανά μήνα (προ φόρων) και περιλαμβάνει 200 λεπτά ομιλίας (100′ προς όλα τα δίκτυα και 100′ προς Σταθερά & Κινητά Cyta Ελλάδος).
Έπειτα, ο πελάτης θα μπορεί με 5 ευρώ ανά πρόγραμμα να προσθέτει ομιλία προς όλους (150′), Ομιλία Cyta προς Cyta Κύπρος -Σταθερά και Κινητά- (150′), SMS προς όλους (100) και Mobile Internet (200MB).
«Για τους πελάτες που θα επιλέξουν μόνο Cyta Κινητή, ισχύει ειδική τιμή συμβολαίου η οποία ξεκινά από τα 11€/μήνα (περιλαμβάνει 200′ ομιλίας:100′ προς όλα τα Δίκτυα και 100′ προς Σταθερά & Κινητά Cyta Ελλάδος)» αναφέρει η εταιρία.
Οι τετραπλές υπηρεσίες
Όπως είπε ο γενικός διευθυντής της Cyta Ελλάδος κ. Χρίστος Λιμνατίτης, σε έναν λογαριασμό οι συνδρομητές του προγράμματος Cyta4U θα μπορούν να απολαμβάνουν τετραπλές υπηρεσίες (σταθερή – κινητή – Internet – Pay TV), αλλά και να χρησιμοποιούν τον χρόνο ομιλίας που δικαιούνται στο σταθερό τους και στο κινητό τους τηλέφωνο (μέσω 2G/3G ή Wi-Fi).
Αυτό επιτυγχάνεται, τόνισε, χάρη στη χρήση μίας πλατφόρμας νέας γενιάς, που δίνει τη δυνατότητα σύγκλισης των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με χαμηλό κόστος και χωρίς συμπίεση των περιθωρίων κέρδους.
Συνεργασία με Huawei και Vodafone
Σύμφωνα με τον κ. Λιμνατίτη, το εγχείρημα προχωρά με την συνεργασία της Huawei, στις πλατφόρμες της οποίας αναπτύχθηκαν οι νέες υπηρεσίες. Για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, η εταιρεία αγοράζει «χονδρική» από την Vodafone, σε μία συνεργασία που προέκυψε έπειτα από διαγωνισμό.
Ήδη είναι σε θέση να παράσχει roaming και διαθέτει option στο συμβόλαιό της με την Vodafone για ενεργοποίηση δικτύου 3G. Προσεχώς θα δοθεί και η δυνατότητα διεθνών κλήσεων, μέσα από ένα «έξυπνο» πακέτο, που θα συνδυάζει ολοκληρωμένες υπηρεσίες.
Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής της Cyta Ελλάδος παρατήρησε ότι η συμπίεση του περιθωρίου κέρδους κάνει όλους τους παίκτες να χάνουν σε βάθος χρόνου, διότι το πραγματικό συμφέρον είναι το κοινό να εξυπηρετείται από υγιείς οργανισμούς.
Εξωστρεφής στρατηγική
Η θυγατρική του Κυπριακού Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου κ. Χρήστο Πατσαλίδη, έχει επιχειρήσει μία «εξωστρεφή ρεαλιστική επιχειρησιακή στρατηγική», την οποία χαρακτηρίζει «φυσιολογική εξέλιξη». Στόχος αυτής της διεύρυνσης των υπηρεσιών της Cyta είναι η «αύξηση της άξιας του οργανισμού», είπε ο επικεφαλής της μητρικής εταιρείας.
Σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της κυπριακής Cyta, ο κ. Πατσαλίδης δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπογράψει δανειακή σύμβαση για την χρηματοδότηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού και της οικονομίας και σε αυτό το πλαίσιο, «το πρόγραμμα βρίσκεται σε μια πολύ καλή πορεία».
«Τέσσερις αξιολογήσεις έχουν καταδείξει ότι η οικονομία της Κύπρου βαδίζει στην σωστή πορεία, τα δημόσια οικονομικά έχουν πλεόνασμα και οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται» είπε.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Οργανισμός ετοιμάζονται για την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση, με στόχο να αυξήσουμε την αξία του οργανισμού για να έχουμε πολλαπλά οφέλη» τόνισε και εξήγησε ότι σε αυτό το πλαίσιο γίνεται και η επέκταση της ελληνικής θυγατρικής στις τετραπλές υπηρεσίες.
Ως το 2016 η ιδιωτικοποίηση
«Θεωρούμε ότι θα προσδώσει αξία, θα βελτιώσει τις προοπτικές και θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην πορεία της ιδιωτικοποίησης» είπε, διευκρινίζοντας ότι αυτή αναμένεται στο τέλος του 2015 και τις αρχές του 2016.
Επίσης, ο πρόεδρος της Cyta είπε ότι η εταιρεία παρακολουθεί σταθερά τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά, καθώς οι κινήσεις που γίνονται επηρεάζουν άμεσα την πορεία της. «Στόχος και βασική μας επιδίωξη είναι η ενδυνάμωση και παραμονή μας ως αυτοδύναμης εταιρείας» είπε.
Η Cyta έχει επενδύσει τα τελευταία έξι χρόνια 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για υποδομές, που ανοίγουν τον δρόμο για εντονότερη δραστηριοποίηση στις υπηρεσίες. Παράλληλα, η εταιρεία μελετά την αναβάθμιση του τηλεοπτικού της προϊόντος και σύντομα θα έχει νέα προς αυτή την κατεύθυνση.
Η Cyta περιμένει ότι το 2014 θα κλείσει με λειτουργική κερδοφορία. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφει θετικά προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, αλλά και αρνητικά καθαρά αποτελέσματα, με μειωμένες όμως τάσεις, σε σχέση με το παρελθόν. Στόχος της εταιρείας είναι το 2015 να έχει οριακά θετικό καθαρό αποτέλεσμα και υψηλά θετικά EBIDTA.