Το πρώτο φεστιβάλ γάτας στη χώρα μας, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, ανοίγει τις πόρτες τους στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα.
«Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα τέτοιο φεστιβάλ. Μέχρι τώρα είχαμε διαγωνισμούς μορφολογίας καθαρόαιμων γατών που είχαν συγκεκριμένο χαρακτήρα και απευθύνονταν σε πολύ κλειστό κύκλο» εξηγεί στο Βήμα η κυρία Κατερίνα Ανυφαντή, πρόεδρος του σωματείου Felina Greece που διοργανώνει το φεστιβάλ γάτας. «Σαν σωματείο αντιληφθήκαμε πολύ σύντομα την ανταπόκριση του κόσμου για δρώμενα που αφορούν τις γάτες και έτσι σχεδιάσαμε ένα 2ήμερο φεστιβάλ όπου απευθύνεται σε μεγαλύτερο κοινό, οικογένειες και μικρά παιδιά» σημειώνει.
Οτιδήποτε αφορά το αγαπημένο αιλουροειδές κατοικίδιο θα το βρείτε σε αυτό το φεστιβάλ. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε επίσης μια διεθνή έκθεση μορφολογίας στην οποία θα συμμετάσχουν 80 καθαρόαιμες γάτες και γάτες σπιτιού. Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος 16 σπάνιες φυλές γάτας, 3 φιλοζωικά σωματεία, 20 εθελοντές, ενώ διοργανώνονται γιορτή υιοθεσίας, ομαδικές δραστηριότητες για παιδιά και για όλη την οικογένεια, θεματικό face-painting, διαγωνισμός ζωγραφικής, ενημερωτικές ομιλίες και παρουσιάσεις συμπληρώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ.
«Θα απασχοληθούμε δημιουργικά με 4 εργαστήρια που διοργανώνει το baby feat για παιδιά και γονείς. Θα ακούσουμε ομιλίες που αφορούν γάτες προς εξαφάνιση όπως τον Κρητικό Φουρόγατο, την υπεύθυνη υιοθεσία και τη σημαντικότητα της στείρωσης. Θα δούμε και θα μάθουμε από κοντά 16 καθαρόαιμες φυλές γάτας και φυσικά θα ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις στη διατροφή της γάτας» εξηγεί η κυρία Ανυφαντή.
Επίσης στο διήμερο αυτό φεστιβάλ «θα δούμε μια μεγάλη γιορτή υιοθεσίας που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Ζωοφιλική ένωση Ηλιούπολης, έτσι όποιος επισκέπτης επιθυμεί να υιοθετήσει μια γατούλα θα μπορέσει να επιλέξει ανάμεσα από τα 15 γατάκια που θα βρίσκονται στο χώρο».
«Μας ενδιαφέρει πολύ τα μικρά παιδιά να μεγαλώσουν με παιδεία και με ερεθίσματα που να σέβονται τα ζώα και δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία να συμβεί αυτό από το να αποκτήσουν τα παιδιά χαρούμενες αναμνήσεις και εμπειρίες μέσα σε από ένα τέτοιο φεστιβάλ» καταλήγει η κυρία Ανυφαντή.
Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι μέρος των Αισχυλίων που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας και διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου. Η γενική είσοδος είναι στα 2 ευρώ ενώ η είσοδος για τα παιδιά ειναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα της οργάνωσης. http://www.felinagreece.gr/index.php/gr/