«Στην αρχή όλοι χρησιμοποιούμε το Internet και στο τέλος μας «χρησιμοποιεί» αυτό». Με αυτά τα λόγια ο αμερικανός καλλιτέχνης XVALA εξήγησε την απόφασή του να συμπεριλάβει τις γυμνές φωτογραφίες της Τζένιφερ Λόρενς, της Κέιτ Απτον και άλλων διασημοτήτων που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο την περασμένη Κυριακή σε έκθεσή του που θα γίνει στη Φλόριντα στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Χβάλα συγκεντρώνει εδώ και επτά χρόνια φωτογραφίες διασημοτήτων σε προσωπικές στιγμές τους από το Google. Οι εικόνες – μαζί με τις επίμαχες που κυκλοφόρησαν τώρα όταν άγνωστος χάκερ εισέβαλε στους προσωπικούς λογαριασμούς του iCloud ηθοποιών και μοντέλων – θα αποτελούν μέρος του εικαστικού πρότζεκτ που τιτλοφορείται «Νο Delete».

O ίδιος βρίσκεται και πίσω από την εκστρατεία «Fear Google» που τον έκανε διάσημο το 2011 όταν γέμισε τους δρόμους του Λος Αντζελες όπου διαμένει με τις περιβόητες γυμνές φωτογραφίες της ηθοποιού Σκάρλετ Γιόχανσον – καλύπτοντας τα επίμαχα σημεία με τη στάμπα της καμπάνιας.

«Στην εποχή μας όλοι θέλουν να μάθουν τα πάντα για όλους. Η ιδιωτική ζωή μας έχει γίνει δουλειά του άλλου» σχολίασε ο 44χρονος XVALA.

Ετσι, οι τελευταίες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν θα αποτελέσουν μέρος της έκθεσης η οποία θα εγκαινιαστεί στις 30 Οκτωβρίου στο Σεντ Πέτεσμπουργκ της Φλόριντα.