Στο Μιλάνο θα βρεθεί στο διάστημα 10 -12 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κ. Μποτόπουλος προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο «The Eurofi Financial Forum 2014» που διοργανώνει η ιταλική προεδρία της ΕΕ.

Το φόρουμ Eurofi , που διοργανώνεται δύο φορές σε ετήσια βάση και θεωρείται από τις σημαντικότερες οικονομικές εκδηλώσεις στην ΕΕ, θα επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα στο χρηματοπιστωτικό τομέα της ΕΕ και απευθύνεται σε ένα ακροατήριο Ευρωπαίων και διεθνών εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Ένα μεγάλο μέρος των συζητήσεων θα είναι αφιερωμένο στη προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε διάφορους τομείς , στους δημοσιονομικούς κανονισμούς, αλλά και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο χρηματοπιστωτικός τομέας στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε προτάσεις που σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη και που αποσκοπούν στη βελτίωση της αντοχής των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και στη διευκόλυνση της ανάκαμψής τους.

Βάρος θα δοθεί και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των δεσμεύσεων της G20 για την παγκόσμια οικονομία.