Λίγες μέρες πριν από τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας IFA 2014, στο Βερολίνο, οι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν ριχτεί για τα καλά στον «αγώνα» των αποκαλύψεων. Μετά το σύντομο teaser της LG για το ολοστρόγγυλο smartwatch της, G Watch R, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί στην έκθεση, και η Samsung προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου καμπυλωτού Gear S.

Σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό κολοσσό, το νέο 3G μοντέλο με λειτουργικό Tizen, θα είναι σε θέση να προσφέρει στον χρήστη λειτουργίες τηλεφώνου, χωρίς να απαιτείται η σύνδεσή του με smartphone. Διαθέτει κυρτή οθόνη μεγέθους 2 ινστών Super AMOLED με ανάλυση 360 x 480 pixels και δυνατότητα ασύρματης συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth 4.1 και Wi-Fi.

Κομψότητα και άνεση γεμάτη καμπύλες

Χάρη στην καμπυλότητα της ορθογώνιας οθόνης, το συγκριτικά μεγάλο ρολόι αποκτά μια κομψή εμφάνιση «αγκαλιάζοντας» το χέρι του κατόχου του. Το Gear S έχει μπαταρία 300 mAh, η οποία – σε συνδυασμό με το ενεργειακά «λιτοδίαιτο» Tizen – προσφέρει στο ρολόι, σύμφωνα με την εταιρεία, διάρκεια ζωής δύο ημερών.

Το διπύρηνο smartwatch με επεξεργαστή 1GHz – αγνώστου μέχρι στιγμής ταυτότητας – διαθέτει μνήμη RAM 512ΜΒ και εσωτερική μνήμη 4GB. To Gear S δεν έχει κάμερα, κουβαλάει ωστόσο τη δυνατότητα ανεξάρτητης αναπαραγωγής μουσικής, για ευχάριστα μουσικά διαλείμματα παντού και πάντα.

Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να γράψει κάτι, στην άνετη οθόνη αφής εμφανίζεται ένα μικροσκοπικό πληκτρολόγιο τύπου QWERTY. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία παρόλα αυτά, το ρολόι θα συνοδεύεται από το σύστημα S Voice επιτρέποντάς του να υπαγορεύει εύκολα και γρήγορα τα μηνύματά του.

Στο επίσημο φωτογραφικό υλικό της εταιρείας, το νέο smartwatch εμφανίζεται στη μαύρη, σπορτίφ εκδοχή του και στην αντίστοιχη λευκή και πιο γυναικεία παραλλαγή του.

Καινοτομία όλο… αφτιά

Πέρα από το Gear S, ντεμπούτο αναμένεται να κάνουν και τα νέα ασύρματα ακουστικά της Samsung, Gear Circle. Τα σχεδιαστικά προηγμένα ακουστικά με το κυκλικό σχήμα θα διαθέτουν τεχνολογία Bluetooth κάνοντας την συνδεσιμότητά τους παιχνιδάκι, ενώ ένα βολικό μαγνητάκι στο κέντρο τους θα τα ασφαλίζει γύρω από τον λαιμό του χρήστη ως hi-tech κολιέ, όταν βρίσκονται εκτός χρήσης.

Η Samsung δεν έχει για την ώρα ανακοινώσει την τιμή των δύο νέων προϊόντων. Αποκάλυψε ωστόσο ότι πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά τον ερχόμενο Οκτώβριο.