Ελληνική ταινία


Ο Φανούρης και το σόι του ΝΕΡΙΤ, 16.30
Ενας φτωχός μαραγκός που προσπαθεί να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για προίκα της αδελφής του, εναποθέτει όλες τις ελπίδες του στον εξ Αμερικής αναμενόμενο αδελφό του. Κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας των Αλέκου Σακελλάριου, Χρήστου Γιαννακόπουλου, σκηνοθετημένη εδώ από τον Δημήτρη Ιωαννόπουλο. Γλυκύτατος ο Μίμης Φωτόπουλος, δίπλα στην Γκέλυ Μαυροπούλου, τον Λαυρέντη Διανέλλο και τη νεότατη τότε Αννα Φόνσου. (1957, 81′)
Ξένες ταινίες


Blitz, STAR, 22.00
Ο Μπραντ είναι η προσωποποίηση του σκληροτράχηλου αστυνομικού. Είναι βίαιος, αμείλικτος, δεν γνωρίζει φόβο. Παράλληλα έχει την τάση να αποδίδει τη δικαιοσύνη με έναν δικό του, ιδιαίτερο τρόπο, που συχνά συμπεριλαμβάνει το να αφήνει τον θύτη αιμόφυρτο και αναίσθητο με την πλάτη στο πάτωμα. Αν και στα πρόθυρα διαθεσιμότητας, οι ανώτεροί του γνωρίζουν πως είναι ο κατάλληλος, ίσως και ο μόνος στο τμήμα, που θα μπορούσε να σταματήσει τον «Blitz», έναν κατά συρροήν δολοφόνο, που στοχεύει αποκλειστικά όργανα της τάξης. (Βρετανία/Αγγλία/Αμερική, 2011, 88′)
Δέκα βάρκες (Ten canoes), NEPIT, 23.00
Η δεύτερη μιας τριλογίας του ολλανδού σκηνοθέτη Ρολφ ντε Χίερ (κατοίκου Αυστραλίας από τα 8 χρόνια του) με ιστορίες παρμένες από τη ζωή των Αβορίγινων της Αυστραλίας. Στην αποψινή ταινία που τοποθετείται 1.000 χρόνια πριν, ένας γερο-σοφός αφηγείται την ιστορία ενός αρχαίου θρύλου απαγορευμένου έρωτα, μαγείας και εκδίκησης σε έναν νεαρό που έχει αμαρτήσει. Παίζουν αβορίγινες ηθοποιοί, ανάμεσα στους οποίους και ο Ντέιβιντ Γκουλπιλίλ που έγινε διεθνής σταρ χάρη στις ταινίες του Ντε Χίερ. (Αυστραλία, 2006, 90′)

HeliosPlus