Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο δράστες του διπλού φονικού στη Μεσσηνία μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας.

Το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο είχε συγκεντρωθεί μικρή ομάδα συγγενών των θυμάτων που αποδοκίμασαν τον 18χρονο κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή, όταν μάλιστα αντιλήφθηκαν ότι εισέρχεται στο κτίριο από βοηθητική πόρτα.

«Δεν είμαι δολοφόνος, ούτε αδίστακτος κακοποιός, αλλά φοβισμένος, ανώριμος και άμυαλος νέος 18 ετών» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του 18χρονου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οδηγήθηκε στον ανακριτή και ο δεύτερος 18χρονος που κατηγορείται για το ίδιο έγκλημα.


Το απολογητικό υπόμνημα ενός εκ των δύο 18χρονων κατηγορούμενων

Μετανιωμένος και αθώος επί των κατηγοριών που του αποδίδονται εμφανίζεται – μέσω απολογητικού υπομνήματος – ο ένας εκ των δυο 18χρονων.

Διαβάστε το υπόμνημα εδώ

Όπως αναφέρει στην αρχή του υπομνήματός του, «παρά τα όσα έχουν γραφτεί και λεχθεί για την υπόθεση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδίως εξαιτίας των όσων επακολούθησαν του συμβάντος, δεν είμαι ούτε δολοφόνος ούτε αδίστακτος κακοποιός, αλλά ένας σοκαρισμένος, φοβισμένος, ανώριμος και άμυαλος νέος 18 ετών, ο οποίος βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτοφανή γι’ αυτόν κατάσταση που ούτε προέβλεψε ούτε μπορούσε να διαχειριστεί».

Αναφερόμενος στον 26χρονο Κωνσταντίνο Σγούρο υποστηρίζει ότι επιδιδόταν σε εμπόριο αναβολικών ουσιών και παρέσυρε τους πελάτες του σε αγορές υποσχόμενος ωραία σώματα και διακρίσεις αλλά με τελικό σκοπό να τους «καταστήσει έρμαιο των ουσιών, απολύτως εξαρτημένους από αυτές και σε τελική ανάλυση υποχείρια του ιδίου, διότι μόνον από αυτόν μπορούσαν να τις προμηθευτούν και αυτός καθόριζε ποιες ουσίες, με ποιο συνδυασμό και σε ποιες δοσολογίες έπρεπε να λαμβάνονται». Ο ίδιος δήλωσε «μαγεμένος» από τις αλλαγές στο σώμα του θέλοντας να δικαιολογήσει τη χρήση των αναβολικών.

Στη συνέχεια παρουσιάζει αναλυτικά τις παρενέργειες που προκαλούν αυτές οι ουσίες (διαταραχές προσωπικότητας, ευερεθιστότητα, μείωση της ικανότητας κρίσης, επιθετικότητα και βίαια ξεσπάσματα κατά τη διάρκεια της σωματικής προσπάθειας,σχιζοφρένεια, παράνοια, ψευδαισθήσεις, παρανοειδείς παραληρηματικές ιδέες) από τις οποίες υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να πάσχει και ο Σγούρος ως χρήστης αυτών των αναβολικών.