Διημερίδα με θέμα τις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες του Βορείου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στη Μυτιλήνη.
Σημειώνεται πως κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών του βορείου Αιγαίου και κυρίως της Λήμνου εκφράζουνέντονες διαμαρτυρίες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά και τη βόρεια Ελλάδα καθώς υπήρχαν-για διάφορους λόγους-συχνάκαθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων.
Στη διημερίδα, εκτός από τον υπουργό, θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και εκπρόσωποι της φυσικής ηγεσίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και θα κληθούν οι βουλευτές του Βορείου Αιγαίου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.), της Ένωσης Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού (Ε.Π.Π.Ε.), των μελών του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.ΑΣ.) και των παραγωγικών φορέων, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Λιμενικού Σώματος και του υπουργείου.
Ο κ.Βαρβιτσιώτης μιλώντας πρόσφατα στο ΑΠΕ είχε πει: «Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά που αφορούν κυρίως το βόρειο Αιγαίο και σε αυτές τις καταγγελίες δεν θα μείνουμε αμέτοχοι». Και τόνισε: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου, θα εντείνουν τους ελέγχους, καθώς η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των επιβατών, νησιωτών και τουριστών, αποτελεί για εμάς κυρίαρχο μέλημα».
Ακόμη πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας σημείωναν ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το πηδάλιο του υπουργείου, είχε θέσει ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των νησιών. «Η ακτοπλοΐα θα αποτελέσει σημαντικό τμήμα των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων του υπουργείου. Η εξυγίανση του κλάδου θα διασφαλίσει τη συγκοινωνιακή συνέχεια των νησιών και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συνολική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού», τόνιζε συχνά-πυκνά σε συνομιλητές του.