Μπορεί μεν η κατάθλιψη να έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο ώστε εν τέλει να αφαιρέσει την ζωή του, όμως ο Ρόμπιν Γουίλιαμς δεν σταμάτησε ποτέ να είναι εργαστικός. Αρκετές από τις τελευταίες ταινίες του δεν έχουν ακόμη διανεμηθεί στις αίθουσες όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τον Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν που πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο από υπερβολική δόση ηρωίνης.

«Merry Friggin’ Christmas»

Τέσσερις έτοιμες ταινίες του Ρόμπιν Γουίλιαμς είναι όσες περιμένουν να βρουν τον δρόμο για τις αίθουσες. Η μία από τον τίτλο της και μόνο, «Merry Friggin’ Christmas» είναι χριστουγεννιάτικη κωμωδία και έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Νοέμβριο. Ο Γουίλιαμς υποδύεται έναν πατέρα που θα αναγκαστεί να κάνει ένα οκτάωρο ταξίδι για να παραδώσει στην ώρα του το δώρο που έχει πάρει στον γιό του το οποίο ξέχασε σπίτι.

Μια δεύτερη «συνέχεια» της επιτυχημένης κωμωδίας «Μια νύχτα στο μουσείο», το «Night at the museum: Secrets of the tomb» του Σον Λίβι ακολουθεί τον Δεκέμβριο. Εδώ, ο Γουίλιαμς υποδύεται τον αμερικανό πρόεδρο Θίοντορ Ρούσβελτ (τον οποίο είχε υποδυθεί και στις δυο προηγούμενες) ο οποίος ζωντανεύει όποτε ο νυχτοφύλακας του μουσείου (Μπεν Στίλερ) έχει βάρδια. Η «Νύχτα στο μουσείο» ανήκει στις τελευταίες πολύ μεγάλες επιτυχίες του Γουίλιαμς.
Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα ενδέχεται να κινείται το μικρό ανεξάρτητο δράμα του Ντίτο Μοντιέλ «Boulevard» (φωτογραφία) όπου ο Γουίλιαμς υποδύεται τον αφοσιωμένο σύζυγο που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο την μυστική ζωή του όπως διαβάζουμε στην σύνοψη. Αυτή η ταινία έκανε πρεμιέρα στο εφετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ της Tribeca που διοργανώνει ο φίλος του Γουίλιαμς Ρόμπερτ Ντε Νίρο, συμπρωταγωνιστής του στα «Ξυπνήματα».

Τέλος, είχε και την φωνή του σε μια ταινία, το «Absolutely anything», κωμωδία φυσικά και μάλιστα σκηνοθετημένη από τον πρώην Μόντι Πάιθον Τέρι Τζόουνς. Δεν είναι ταινία κινουμένων σχεδίων αλλά με ζωντανούς ηθοποιούς και ζώα. Ο Γουίλιαμς δίνει την φωνή του σε έναν σκύλο, τον Ντένις. Ας σημειωθεί επίσης ότι ο Ρ. Γουίλιαμς διαπραγματευόταν μια συνέχεια της ταινίας «Η κυρία Νταπφάιρ» που υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του το 1993.