Επειδή ο πονόδοντος δεν πάει … διακοπές, οι εκπρόσωποι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής δίνουν τη λύση για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.
Για 21η χρονιά λειτουργεί η Γραμμή Αντιμετώπιση Επειγόντων Οδοντιατρικών Περιστατικών. Οι ασθενείς προκειμένου να πληροφορηθούν ποιος οδοντίατρος εργάζεται στην περιοχή τους, μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής 210.3821109, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΣΑ (www.osanet.gr).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αθανάσιο Υφαντή, οι περίπου 200 Οδοντίατροι που θα εργασθούν τον Αύγουστο, καλύπτουν όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου.
Οδηγίες
Οι εκπρόσωποι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής εξέδωσαν χρήσιμες οδηγίες στην περίπτωση που παρουσιαστεί ξαφνικός πονόδοντος ή συμβεί κάποιο ατύχημα και δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση σε οδοντίατρο.
Ειδικότερα:
– Πριν ξεκινήσετε για τις διακοπές σας επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας ώστε να περιορίσετε την πιθανότητα εκτάκτων περιστατικών.
– Μην ξεχάσετε να βάλετε στις αποσκευές σας την οδοντόβουρτσά σας.
– Προσοχή στα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τις εξερευνήσεις, τις αναρριχήσεις σε δένδρα και βράχους. Συχνά καταλήγουν σε σπασίματα και απώλεια των μπροστινών δοντιών.
– Προσοχή και στις καταδύσεις από βράχους, προκυμαίες και σκάφη.
– Εάν εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, τα δόντια φύγουν από την θέση τους, διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Αν απλά έχουν αλλάξει θέση πιέστε τα να έλθουν στην αρχική τους θέση και επισκεφθείτε τον πλησιέστερο οδοντίατρο.
– Αν έχουν φύγει από το στόμα, φυλάξτε τα σε φυσιολογικό ορό, γάλα ή σάλιο και επειγόντως πηγαίνετε σε οδοντίατρο.
– Μετά τις διακοπές επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας για την αποκατάσταση των διαφόρων προβλημάτων.