«Το αποτέλεσμα του α’ γύρου αποτελεί μία πρώτη δικαίωση» τόνισε ο υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καλώντας σε μία ευρεία κοινωνική συμμαχία, εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, στον οποίο θα αναμετρηθεί με τον Γιώργο Καμίνη.

Σε δήλωσή του από το εκλογικό του κέντρο στα Προπύλαια, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες ψήφισαν «για τη μεγάλη αλλαγή στην πόλη, για μια Αθήνα της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας».

«Το αποτέλεσμα του α’ γύρου αποτελεί μία πρώτη δικαίωση. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη» τόνισε και στη συνέχεια άφησε αιχμές έναντι του κ. Καμίνη, λέγοντας ότι «όσοι αγνόησαν τα κοινωνικά προβλήματα και υιοθέτησαν την πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί να εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι.»

Παράλληλα, ο κ. Σακελλαρίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι «το ποσοστό του νεοναζιστικού μορφώματος δεν δικαιολογεί κανένα εφησυχασμό για τους δημοκρατικούς πολίτες» και απηύθυνε πρόσκληση για μία «κοινωνική συμμαχία, για να δώσουμε δύναμη στην ελπίδα». «Ούτε μία ημέρα χαμένη, αλλάζουμε την Αθήνα τώρα!» κατέληξε.