Χαρούμενος, φρεσκοχτενισμένος (με εμφανές το τζελ), με κόκκινη γραβάτα και με πλατύ χαμόγελο προσήλθε στη σύσκεψη με την τρόικα ο υπουργός Υγείας κ. Aδωνις Γεωργιάδης. Με το που μπαίνει στην αίθουσα πάει κατευθείαν στον κ. Μορς, κάνει μαζί του χειραψία, εν συνεχεία κάνει χειραψία και με τον κ. Τόμσεν και λέει σε όλη την ομάδα των τροϊκανών: «Τι κάνετε, ρε παιδιά; Πώς είστε; Χαθήκατε; Δηλαδή χαθήκαμε. Μας λείψατε, αλήθεια σας λέω, έχουμε να σας δούμε πολύ καιρό». Κάποιος τα μετέφραζε έτσι όπως τα είπε ο Αδωνις στους τροϊκανούς, αυτοί άκουγαν και γελούσαν αλλά δεν ανταπέδωσαν το θερμό καλωσόρισμα του υπουργού Υγείας, ο οποίος να σημειώσω ότι δεν τους υποδέχτηκε στο υπουργείο Υγείας, αλλά στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου ήταν προγραμματισμένη η σύσκεψη.
nnn
Αυτή τη φορά οι συμμετέχοντας υπουργοί δεν κέρασαν τίποτα τους τροϊκανούς, αφού την προηγούμενη φορά όταν ο κ. Στουρνάρας τους πρόσφερε μήλα, αχλάδια και ακτινίδια, δίσταζαν να τα πάρουν φοβούμενοι μήπως κάποιοι θέλουν να τους… δηλητηριάσουν. Ζήτησαν μόνον νερό, αλλά εμφιαλωμένο, με την παράκληση να ανοίξουν οι ίδιοι το μπουκάλι ή να τους ανοίξουν μπροστά τους το μπουκάλι. Οπερ και εγένετο. Ρώτησα έναν υπουργό που μετείχε στη σύσκεψη αν βρήκε κάποια διαφορά στη συμπεριφορά των τροϊκανών από την προηγούμενη φορά που ήρθαν: «Ηταν αρνητικοί σε όλα, σε ό,τι προτείναμε έλεγαν όχι. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο κ. Τόμσεν παρέμεινε σιωπηλός. Αντιθέτως αυτός που μιλούσε πιο πολύ και απέρριπτε τα πάντα ήταν ο κ. Μορς. Ισως ο κ. Τόμσεν να μην είχε όρεξη ούτε για κουβέντα ούτε για αντιπαράθεση. Μας είπε ότι τελειώνει η θητεία του…».
Για την καρέκλα του Σγουρού

Εδώ, πιθανόν να μην το είχατε αντιληφθεί, αλλά ξέσπασε ένας εσωκομματικός, αυτοδιοικητικός καβγάς. Καβγάς για την… καρέκλα του Σγουρού! Πώς, αλήθεια, μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η αντιπαράθεση (μέσω τρίτων) που σημειώνεται ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκη και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για το αν είναι άχρηστος ή όχι, επιτυχημένος ή όχι ο κ. Ι. Σγουρός ως περιφερειάρχης. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
nnn
Ο κ. Μιχελάκης, γνωστός εχθρός και διώκτης του κ. Σγουρού (εξαιτίας αυτού πολλοί στη ΝΔ τον αποκαλούν… «Ιαβέρη του Σγουρού»), εδώ και λίγες ημέρες διέδιδε σε κομματικά στελέχη ότι του τηλεφώνησαν περί τους 70 βουλευτές, πολιτευτές, στελέχη κ.τ.λ. και του έλεγαν εμπιστευτικά: «Τελικά μόνον εγώ και εσύ μείναμε εναντίον του Σγουρού». Ο καθένας βεβαίως τα έλεγε για λογαριασμό του, αλλά αν όντως του τηλεφώνησαν 70 κομματικά στελέχη σημαίνει ότι δεκάδες είναι αντίθετοι στο να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του κ. Σγουρού από τη ΝΔ. Το ποτήρι όμως για τον υπουργό Εσωτερικών ξεχείλισε όταν την Τρίτη το πρωί άκουσε από το Mega την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να λέει ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Σγουρού για την περιφέρεια Αττικής προτού το κόμμα του αποφασίσει ποιον και γιατί να στηρίξει.
nnn
Ακούγοντας την Ντόρα να μιλάει με θερμά λόγια για τον κ. Σγουρό (και πόσο επιτυχημένος περιφερειάρχης είναι) δεν άντεξε, σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτησε να βγει σε ραδιοφωνική εκπομπή. Εκεί λοιπόν είπε τα πάντα. Χαρακτήρισε αποτυχημένο περιφερειάρχη τον κ. Σγουρό, ότι απέτυχε στο έργο του, άφησε υπονοούμενα για τον χαρακτήρα του, είπε ότι δεν έχει όραμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά ούτε και προοπτική. Και τι δεν είπε ο υπουργός εναντίον του κ. Σγουρού.
nnn
Ελα όμως που τον άκουγε εκείνη την ώρα στο ραδιόφωνο και η κυρία Μπακογιάννη, η οποία μου είπε ότι «θα πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες ότι η κομματικοποίηση στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι… ντεμοντέ. Οι κομματικοποιήσεις θα πρέπει να σταματήσουν» και επανέλαβε πόσο επιτυχημένος περιφερειάρχης είναι ο κ. Σγουρός και πόσο επιτυχημένος θα είναι όταν εκλεγεί για δεύτερη θητεία. Τα έμαθε όλα αυτά ο κ. Μιχελάκης και αντέδρασε (οργισμένα μάλιστα): «Θέλω να μου πει (σ.σ.: εννοεί την Ντόρα) ποιον θεωρεί πιο επιτυχημένο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο; Τον κ. Παχατουρίδη ή τον κ. Σγουρό; Ο κ. Σγουρός είναι κομματικός και αποτυχημένος, αλήθεια σας λέω». Και έσπευσε να πει ότι δεν θέλει ο ίδιος να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής: «Αυτό τελείωσε, αν και είπα στο κόμμα μου ότι είμαι πρόθυμος να πάω όπου μου πουν».


Το κορίτσι του αρχηγού Νο 2

Φωτιές ανάμεσα στις βουλευτίνες της ΝΔ άναψε η δήλωση της κυρίας Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου ότι είναι «το κορίτσι του αρχηγού». Αν και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και βουλευτής Ιωαννίνων είπε αυτή τη φράση αλληγορικά, δηλώνοντας την πρόθεσή της να παραιτηθεί από τη βουλευτική της έδρα αν της το ζητήσει ο κ. Σαμαράς, η κυρία Κατερίνα Παπακώστα δεν το εξέλαβε έτσι. Εγραψε λοιπόν στο twitter της ότι «τέτοιου είδους αυτοπροσδιορισμοί είναι αποδεκτοί μόνον στις παρέες». Και ακόμη ρίχνει βολές εναντίον της κυρίας Ασημακοπούλου σημειώνοντας: «Συνάδελφοι πρωτοεισακτέοι στη Βουλή οφείλουν να προσέξουν την απειρία τους». Νομίζετε ότι η Κατερίνα θα το άφηνε αυτό χωρίς να το σχολιάσει, γιατί όπως έλεγε «όλες βουλευτίνες του αρχηγού» είμαστε.

HeliosPlus