• Αναζήτηση
 • Σε «εγχείρηση » υποβάλλεται το Curiosity

  Το πρώτο τεχνικό πρόβλημα στο Curiosity παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή. O ένας από τους δύο κεντρικούς υπολογιστές του ρομποτικού εξερευνητή εμφάνισε δυσλειτουργίες. Οι επιτελείς της αποστολής αποφάσισαν να προχωρήσουν στην προσπάθεια επιδιόρθωσης του προβλήματος κάνοντας «τοπική αναισθησία» στο ρομπότ.

  Το πρώτο τεχνικό πρόβλημα στο Curiosity παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή. O ένας από τους δύο κεντρικούς υπολογιστές του ρομποτικού εξερευνητή εμφάνισε δυσλειτουργίες.

  Οι επιτελείς της αποστολής αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επιχείρηση επιδιόρθωσης του προβλήματος. κάνοντας «τοπική αναισθησία» στο ρομπότ. Οι τεχνικοί της NASA έχουν αδρανοποιήσει τις βασικές λειτουργίες του Curiosity βάζοντάς τις σε κατάσταση «safe mode» για να μπορέσουν να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες επιδιόρθωσης στον υπολογιστή.

  Δεν υπάρχουν ακόμη εκτιμήσεις για το πότε θα είναι σε θέση το ρομπότ να συνεχίσει την αποστολή του στον Αρη. Οταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα το Curiosity βρισκόταν στη διαδικασία λήψης και ανάλυσης δειγμάτων από το υπέδαφος του Κόκκινου Πλανήτη.

  Science
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk