• Αναζήτηση

NanoNews

97% μείωση στους πληθυσμούς του γαλαζόπτερου τόνου του Ειρηνικού έχει επέλθει κατά την τελευταία 15ετία. 90% των γαλαζόπτερων τόνων που αλιεύονται είναι νεαρής ηλικίας και προορίζονται για σούσι. 1,76 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκε πρόσφατα σε ιαπωνικό πλειστηριασμό ένας γαλαζόπτερος τόνος 222 κιλών.

97% μείωση στους πληθυσμούς του γαλαζόπτερου τόνου του Ειρηνικού έχει επέλθει κατά την τελευταία 15ετία.

90% των γαλαζόπτερων τόνων που αλιεύονται είναι νεαρής ηλικίας και προορίζονται για σούσι.

1,76 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκε πρόσφατα σε ιαπωνικό πλειστηριασμό ένας γαλαζόπτερος τόνος 222 κιλών.

Ντεκαπάζ στην πισίνα!
Ενας από τους μύθους γύρω από το κολύμπι στην πισίνα λέει ότι ενισχύεται η τριχόπτωση και τελικά οι φανατικοί και μακροχρόνια κολυμβητές μένουν στο τέλος «ξεσκέπαστοι». Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχουν δείξει άλλα πράγματα. Τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά και πιο ατίθασα αλλά και το χρώμα τους αλλάζει. Τα σκούρα μαλλιά ξανθαίνουν και τα ξανθά πρασινίζουν! Οχι εξαιτίας του χλωρίου αλλά λόγω του χαλκού που είναι διαλυμένος και αυτός στο νερό όπου κολυμπούν οι… παθόντες και προέρχεται από τη διάβρωση χάλκινων σωληνώσεων. Το χειρότερο είναι πως μια παράλληλη έρευνα έδειξε ότι και τα δόντια των φανατικών κολυμβητών που περνούν τουλάχιστον έξι ώρες κάθε εβδομάδα στο νερό της πισίνας διατρέχουν τον κίνδυνο να αποκτήσουν κηλίδες.

Είναι όντως καλό λίπασμα ο καφές;
Η χρήση του αλεσμένου και χρησιμοποιημένου καφέ ως λιπάσματος για φυτά αλλά και ως εντομοαπωθητικού είναι ευρέως διαδεδομένη και οι ερασιτέχνες κηπουροί ορκίζονται στην αποτελεσματικότητά του. Ε, λοιπόν τώρα έχουν και τη στήριξη της επιστήμης: σύμφωνα με άρθρο ισπανών ερευνητών το οποίο δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης «Journal of Agricultural and Food Chemistry», ο αλεσμένος και χρησιμοποιημένος καφές που απομένει είτε στο φίλτρο όταν φτιάχνουμε γαλλικό είτε στη μηχανή του εσπρέσο διατηρεί πολύ μεγάλες ποσότητες από αντιοξειδωτικές ουσίες, πράγμα που τον καθιστά εξαιρετικό λίπασμα για τα φυτά. Με δεδομένο ότι κάθε χρόνο περί τα 20 εκατομμύρια τόνοι καφέ καταλήγουν στα σκουπίδια παγκοσμίως, οι ισπανοί ειδικοί συνιστούν την ανακύκλωσή του ως φυτικού λιπάσματος, με πρόσθετο μπόνους την, τεκμηριωμένη από παλαιοτέρα, εντομοαπωθητική δράση. Οι ερευνητές δεν εξήτασαν τα απομεινάρια ελληνικού καφέ, αλλά οι ελληνίδες νοικοκυρές που τον χρησιμοποιούν, κάτι θα ξέρουν…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk