Είμαι από την Λεβάδεια Βοιωτίας ήρθα στη Κύπρο το 1980 ήταν μια τρίτο κοσμική χώρα. Για να πάς από την μία πόλη στην άλλη έκανες ώρες ακολουθώντας φάλαγγα που στην αρχή της αγκομαχούσαν φορτηγά, για να πάς σε χωριό αν αντιμετώπιζες ερχόμενο αυτοκίνητο ένας από τους δυο έπρεπε να πέσει έξω από το δρόμο. Τηλεφωνικές υπηρεσίες στα χωριά ήταν ανύπαρκτες ένα τηλέφωνο σε κάθε πλατεία και μάλιστα κάποτε με 5 κέρματα μια λίρα για να πω στη θεία μου έρχομαι Αθήνα δεν κατάφερα να ολοκληρώσω πτήση, ώρα.

Παρά όλα αυτά προτιμώ εκείνη την Κύπρο από την σημερινή. Διότι εκείνη η Κύπρος είχε παραγωγή έκανε εξαγωγές πατάτες, καρότα. πορτοκάλια, ρούχα, κ.α. Όσο για το οικονομικό θαύμα μέχρι το 1990 η Κύπρος είχε πάρει βοήθεια για τους πρόσφυγες από την Ελλάδα 380 εκ. Λίρες και κάπου 20 εκ από την Αμερική για νοσοκομεία κ.α. Δάνεια από το Κουβέιτ για Φράγματα, και Εθνικούς οδούς. Το χρήμα εισέρρεε στην Κύπρο και κυκλοφορούσε άπλετο

Σήμερα γεωργική παραγωγή ελάχιστη δεν υπάρχουν εξαγωγές αλλά εισαγωγές η μόνη παραγωγή που απέμεινε είναι οι περιηγητές ο τουρισμός ο οποίος δεν προσφέρει στην Κυπριακή οικονομία. Ο λόγος απλός το εργατικό προσωπικό είναι Ρουμάνοι Βούλγαροι κ.α. οι οποίοι στέλνουν τα εμβάσματα στις χώρες τους. Και όσο χρήμα μαζεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια φεύγει με Ταϊλανδέζες, Φιλιππινέζες που γηροκομούν ηλικιωμένους. Όσο για τους γραφειοκράτες μου στέκονται στο λαιμό διότι εγώ πήγα τεχνική σχολή στο Δημόκριτο Θες/νικης, αυτοί πανεπιστήμια οικονομικά έχουν συμβούλους αμείβονται αδρά χωρίς να αποδίδουν έργο.

Στο Καναδά αν η σύνταξη σου πάη έξω σου κόβουν 32% Θα μπορούσαν επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ξένο εργατικό προσωπικό να χρεώνονται μεγαλύτερο συντελεστή φορολόγησης. Έπιασα εργασία στην δημόσια υπηρεσία μηχανικός αυτοκινήτων με 22 Λίρες την εβδομάδα τα ημερομίσθια ήταν καλύτερα εκτός δημοσίου και έτσι έφυγα μόνο οκνηροί έμεναν με αυτά τα χρήματα που να φαντασθώ ότι στη Κύπρο από το 80 μέχρι το 87 θα είχαν γίνει εθνικοί οδοί φράγματα και αυξήσεις μισθών μία στον ιδιωτικό τομέα τρεις στο δημόσιο. Ο Κύριος Κυπρινού που του φταίει το ευρώ η ευρωπαϊκή ένωσης … πληρώνεται και ζεί από το δημόσιο μην τον παρεξηγείτε.