Υλικά για 6 πίτες

6 αραβικές πίτες, μέτριες

Για το ντιπ φέτας
1 κ.γ. μαραθόσπορο
250 γρ. φέτα
2 κ.σ. ούζο
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
4-5 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα
1 ντομάτα, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες
1 αγγουράκι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
μερικές σταγόνες λεμονιού
αλάτι

Εκτέλεση

Σαλάτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ενωθούν τα αρώματα.

Ντιπ φέτας: Χτυπάμε στο γουδί τον μαραθόσπορο. Ανακατεύουμε στο multi τη φέτα με το ούζο και τον μαραθόσπορο και κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Σύνθεση: Ζεσταίνουμε τις πίτες στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ. Απλώνουμε το ντιπ, βάζουμε από πάνω τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Tip
Αντί για αραβικές πίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ωραίο προζυμένιο ψωμί.