Έφτασε το HOL Cloud

Τις νέες, καινοτομικές υπηρεσίες HOL Cloud παρουσίασε την Τρίτη η Hellas on Line στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για λύσεις στο υπολογιστικό νέφος, που υπόσχονται χαμηλό κόστος υποδομών τεχνολογιών πληροφορικής και απευθύνονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις

Τις νέες, καινοτομικές υπηρεσίες HOL Cloud παρουσίασε την Τρίτη η Hellas on Line στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Πρόκειται για λύσεις στο υπολογιστικό νέφος, που υπόσχονται χαμηλό κόστος υποδομών τεχνολογιών πληροφορικής και απευθύνονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τον γενικό εμπορικό διευθυντή της HOL, κ. Φώτη Κωνσταντέλο, η τρέχουσα συγκυρία προσφέρεται για το εγχείρημα, καθώς οι επιχειρήσεις αναζητούν διακαώς να μειώσουν το κόστος των τεχνολογικών τους υποδομών.
Όπως τόνισε, πλέον το επιτρέπει η τεχνολογία και οι υψηλές ταχύτητες διασύνδεσης, αλλά και η μεγάλη ζήτηση για οικονομίες κλίμακος.
Αν και σημείωσε ότι πολλές επιχειρήσεις διατηρούν ακόμη ενδοιασμούς για το cloud, όπως ο χρόνος ταχύτητας, η ασφάλεια, η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα και η χρηστικότητα, εν τούτοις πρόσθεσε ότι τα πλεονεκτήματά του υπερτερούν διότι περιλαμβάνουν ανταγωνιστική τιμολόγηση και, κυρίως, την αποδέσμευση από την υποχρέωση αγοράς εξοπλισμού IT.
Επίσης, ο κ. Κωνσταντέλος συμπλήρωσε ότι τα «ατού» του νέου προγράμματος είναι η χρήση εικονικών, υπολογιστικών σέρβερ, η απεριόριστη και ανάλογη της ζήτησης υπολογιστική ισχύς, οι ευκολίες στο back up και η πρόσβαση σε τεράστιο αποθηκευτικό χώρο δεδομένων.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της HOL, κ. Αντώνη Κεραστάρη, παρ’ όλο που το cloud χαρακτηρίζεται από μακροπρόθεσμη απόσβεση της επένδυσης, η οικονομική συγκυρία, η εξέλιξη των τεχνολογιών, η τεχνογνωσία της HOL, αλλά και η δέσμευσή της με την Ελληνική αγορά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν οι επιχειρήσεις.
«Η νέα πραγματικότητα θα γεννήσει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, με χαμηλότερες επενδύσεις και πιο ελεγχόμενο κόστος. Η HOL δεν μπορεί να είναι απούσα» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Business Development Manager της Cisco Systems, κ. Ενρίκο Μερκαντάντε, η γέννηση του cloud θυμίζει την δημιουργία του ηλεκτρισμού. «Η μετάβαση είναι παρόμοια. Οδηγούμαστε σε απεριόριστη υπολογιστική ισχύ με χαμηλό κόστος. Θα υπάρχουν καθετοποιημένα υπολογιστικά νέφη, αλλά και ένα νέο οικοσύστημα που θα δημιουργηθεί γύρω από το cloud» τόνισε.
Όπως είπε, τα οικονομικα πλεονεκτήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς με λύσεις cloud μπορεί να επιτευχθεί μείωση κατά 37% των επενδύσων για IT και κατά 59% του λειτουργικού τους κόστους.
«Τα start ups της Καλιφόρνιας λειτουργούν με cloud, το οποίο αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Θα δούμε και στον Ευρωπαϊκό Νότο πολλά τέτοια start ups» σημείωσε.
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος, κυρία Πόπη Τσαπανίδου. Το «παρών» έδωσαν ο ιδρυτής της Intracom Holdings -που έχει και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της HOL-, κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ο πρώην υπουργός, κ. Πέτρος Ευθυμίου, ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Μιχάλης Σακκάς, ο ειδικός γραμματέας ψηφιακού σχεδιασμού, κ. Αντώνης Μαρκόπουλος και πολλά στελέχη της αγοράς.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk