Τα μάθατε τα νέα;

Κύριε διευθυντά, Αν και σήμερα απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις, επειδή θέλω να έχω πάντα τον τελευταίο λόγο, λέω να κάνω κι εγώ μια παρέμβαση: είναι γνωστό ότι εμπιστεύομαι την ενημέρωσή μου και στα διεθνή μέσα, κοσμοπολίτισσα ούσα. Το άρθρο όμως των «Financial Times Deutschland» που κουνώντας το δάχτυλο μας ζητάνε να ψηφίσουμε ΝΔ και να γυρίσουμε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα (στο σκίτσο) δεν το αντέχω ακόμη κι εγώ, η ευρωπαϊκών οριζόντων και συνηθειών. Και επειδή οι φίλοι μας οι Γερμανοί μάς τα έγραψαν και στα ελληνικά για να καταλάβουμε, τους απαντώ κι εγώ στα Γερμανικά για να καταλάβουν: «Der Neck des Grieches kann keinen Druck vertragen» (για να μεταφράσω ελεύθερα το «του Ελληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει»)

Τα μάθατε τα νέα; | tovima.gr
Κύριε διευθυντά,

Αν και σήμερα απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις, επειδή θέλω να έχω πάντα τον τελευταίο λόγο, λέω να κάνω κι εγώ μια παρέμβαση: είναι γνωστό ότι εμπιστεύομαι την ενημέρωσή μου και στα διεθνή μέσα, κοσμοπολίτισσα ούσα. Το άρθρο όμως των «Financial Times Deutschland» που κουνώντας το δάχτυλο μας ζητάνε να ψηφίσουμε ΝΔ και να γυρίσουμε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα (στο σκίτσο) δεν το αντέχω ακόμη κι εγώ, η ευρωπαϊκών οριζόντων και συνηθειών.

Και επειδή οι φίλοι μας οι Γερμανοί μάς τα έγραψαν και στα ελληνικά για να καταλάβουμε, τους απαντώ κι εγώ στα Γερμανικά για να καταλάβουν: «Der Hals des Grieches kann keinen Druck vertragen» (για να μεταφράσω ελεύθερα το «του Ελληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει»). Παρεμπιπτόντως, επειδή το αυχενικό μου τελευταίως είναι χάλια, η διάθεσή μου πεσμένη και η αυτοπεποίθησή μου στα πατώματα, λέω την Κυριακή «να βάλω τα μεταξωτά και να φυσάει στα εργοστάσια μπροστά και στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ πλάι»…

Μετά τιμής,

Πανδώρα

ΥΓ.: Μας έχουν βάλει στο μάτι για τα δάνειά μας. Εχουν και αυτοί όμως κάποια δάνεια από την Ελλάδα. Οχι υλικά, πνευματικά: ο «δημαγωγός» στο γερμανικό κείμενο στο οποίο αναφέρθηκα ήδη γράφεται «Demagogen». Οπως η δημοκρατία γράφεται «Demokratie»…

* Οπότε, αν στο θέμα των χρημάτων επιθυμούμε να τα βρούμε, στο θέμα των ιδεών ακολουθούμε άλλη τακτική: τις δανείσαμε αφιλοκερδώς και δεν τις θέλουμε πίσω, αρκεί να τις καταλάβουν και να τις εφαρμόσουν.

* Κατά τα άλλα, ψηφίζω (εκείνο που θέλω ΕΓΩ) και αναχωρώ για τις θερινές διακοπές μου – όσο υπάρχει ακόμη το… είδος. Σας χαιρετώ και ανανεώνω το ραντεβού μας για τον Ιούλιο. Καλά να είστε, και καλά κουράγια!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk