Συνάντηση Δασκαλόπουλου – Ράιχενμπαχ

Με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλο συναντήθηκε την Τρίτη ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλο συναντήθηκε την Τρίτη ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ. Ο κ. Ράιχενμπαχ παρουσίασε στους εκπροσώπους του ΣΕΒ το πρόγραμμα εργασιών και τις προτεραιότητες της Task Force με αναφορά στους άξονες της προώθησης της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της δημοσιονομικής ισορροπίας.

Στη διάρκεια της δίωρης συνάντησης τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο έλεγχος της δημόσιας δαπάνης, η αποτελεσματικότερη λειτουργία της κεντρικής διοίκησης, η δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα, οι δημόσιες προμήθειες, η συνέχιση των μεγάλων έργων υποδομής και οι εξαγωγές. Παρόντες στη συνάντηση ήταν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ κ. κ. Α. Καλλιντσάντσης, Α. Λαβίδας και Θ. Φέσσας.

Η πλευρά του ΣΕΒ τόνισε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, «τη μεγάλη σημασία που θα έχει για την προώθηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης η νομοθέτηση του λεγόμενου «χρυσού κανόνα» για τον προϋπολογισμό, ο ετήσιος καθορισμός ανώτατου ποσοστού του ΑΕΠ στη δημόσια δαπάνη για μισθούς και συντάξεις και ο εξορθολογισμός της δομής και των διαδικασιών λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές σε θέσεις κρίσιμες για την αποτελεσματική λειτουργία της διοίκησης και σε ανθρώπους που είναι αποδοτικοί στη δουλειά τους».

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα, ενώ οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ υπογράμμισαν ότι έχουν γίνει ελάχιστα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να διακατέχεται από τη νοοτροπία του κρατικού παρεμβατισμού. Παρατήρησαν, μάλιστα, ότι ενώ ο ΣΕΒ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα και της κυβέρνησης Παπανδρέου και της τρόικας να επισημανθούν τα σημαντικότερα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, από τα 230 εμπόδια που κατέγραψε η μελέτη δεν έχει αρθεί παρά μόνο το 7%.
Ο ΣΕΒ επανέλαβε, τέλος, τη θέση του ότι «η επίτευξη των στόχων δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί μόνο στα χέρια της γραφειοκρατίας, η οποία από θέση μάχεται τις μεταρρυθμίσεις, αλλά θα πρέπει με τις προτάσεις του να συμμετάσχει και ο ιδιωτικός τομέας που έχει την εμπειρία της αγοράς και τι τεχνικές γνώσεις να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του τόπου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk