Μετρητής…μπουκιάς ελέγχει το βάρος

Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια συσκευή η οποία κυριολεκτικά μετράει τις μπουκιές μας και έτσι βοηθά κάποιον να ελέγχει το πόσο τρώει ώστε να μην ξεφεύγει και να διατηρεί τη σιλουέτα του.

Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια συσκευή η οποία κυριολεκτικά μετράει τις μπουκιές μας και έτσι βοηθά κάποιον να ελέγχει το πόσο τρώει ώστε να μην ξεφεύγει και να διατηρεί τη σιλουέτα του.

Ο μετρητής

Τη συσκευή που ονομάζεται Bite Counter κατασκεύασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος τους και προσπαθούν να το ελέγξουν αλλά και εκείνους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά θέλουν να διατηρήσουν την καλή σιλουέτα τους. Η συσκευή μοιάζει με ρολόι και φοριέται στο χέρι.

«Οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να υποτιμούν τις ποσότητες τροφής που καταναλώνουν και οι παραδοσιακές μέθοδοι παρατήρησης και αυτο-ελέγχου έχει αποδειχθεί ότι αποτυγχάνουν. Τα πρώτα στοιχεία από την χρήση του Bite Counter δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταμέτρηση της τροφής και των θερμίδων που καταναλώνει κάποιος» δηλώνει ο Έρικ Μαθ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας

Μικρά πιάτα και καθόλου «τηλεοπτικό» φαγητό

Παράλληλα στο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χθες στην Ουάσινγκτον ο Μπράιαν Γουάσνικ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, έκανε προτάσεις για να χάνει κάποιος εύκολα βάρος.

Σύμφωνα με τον Γουάσνικ μικρές αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής μπορούν απλά και γρήγορα να μειώσουν το βάρος μας. Το να τοποθετούμε την τροφή μας σε μικρού μεγέθους σκεύη (πιάτα, μπολ κλπ) και το να μην καταναλώνουμε καθόλου τροφές όσο βρισκόμαστε μπροστά στην τηλεόραση είναι δύο από τις προτάσεις του καθηγητή. Όπως υποστηρίζει με αυτές τις δύο απλές κινήσεις μπορεί κάποιος να χάνει περίπου ένα κιλό τον μήνα. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και η αποφυγή ανθυγιεινών – παχυντικών τροφών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk