• Αναζήτηση
  • Φιλέτο κοτόπουλο με πετιμέζι, σουσάμι και κολοκυθάκια

    Υλικά για 4 άτομα

    2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε λεπτές λωρίδες ή σε μπουκιές

    1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή, γλυκιά

    1 κ.κ. κύμινο

    3 κ.σ. πετιμέζι

    3 κ.σ. ξίδι

    3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

    1-2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες (προαιρετικά)

    1 κιλό μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια, πλυμένα και καθαρισμένα

    1 κ.σ. σουσάμι

    ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    χυμός από 1 λεμόνι και ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα μπαχαρικά με το πετιμέζι, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Κατόπιν τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα περιχύνουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα και τη ζωντάνια τους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε για λίγα δευτερόλεπτα το σουσάμι ίσα να πάρει χρώμα. Το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε στο τηγάνι τα φιλέτα με τα υγρά του μπολ. Με μία ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συχνά ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές, για περίπου 10-12 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε προσθέτοντας στο πλάι τα κολοκυθάκια με ελαιόλαδο, λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Αφιερώματα
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk