Φαίνεται πως ο Τζέρι Σέινφιλντ -ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς στις ΗΠΑ- δεν ανήκει στους φαν της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και του επικείμενου γάμου του Πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Σύμφωνα με την Daily Mail κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης στο βρετανικό σόου «Daybreak», ερωτηθείς για τον βασιλικό γάμο απάντησε ειρωνικά ότι είναι ενθουσιασμένος και πρόσθεσε: «Είναι ένα τσίρκο. Όλη αυτή η διαδικασία είναι παράλογη. Όλοι υποκρίνονται, όπως στο θέατρο. Γι’ αυτό οι Βρετανοί έχουν τα μεγαλύτερα και καλύτερα θέατρα στον κόσμο. Αγαπούν να προσποιούνται και να υποκρίνονται».

Ο 56χρονος comedian συνέχισε με ακόμη πιο σκληρά σχόλια για την βασιλική οικογένεια. «Αυτό ακριβώς είναι και η βασιλική οικογένεια: ένα θέατρο. Μια παράσταση με «ψεύτικους» ανθρώπους, ψεύτικα ρούχα, ύφος και καπέλα».

Και κατέληξε λέγοντας: «Βέβαια, όλο αυτό είναι φοβερό. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο».

Ο συμπαρουσιαστής του σόου Άντριαν Τσιλς φανερά προσβεβλημένος από τα σχόλια του Σέινφιλντ είπε ότι μπορεί να συμμετέχει σε οποιαδήποτε κουβέντα και κουτσομπολιά για τον βασιλικό γάμο, αν είναι να το κάνει με συμπατριώτες του. Αλλά τόνισε ότι δεν του αρέσει όταν Αμερικανοί επικρίνουν την βασιλική οικογένεια.

Ο Τζέρι Σέινιλντ βρέθηκε στην Αγγλία και στο συγκεκριμένο σόου, στο πλαίσιο της προώθησης του επερχόμενου stand up comedy σόου του που είναι προγραμματισμένο να γίνει στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου.