Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πρόστιμα σε Unilever και Procter & Gamble

Στην καταβολή προστίμων υποχρεώθηκαν οι εταιρείες Unilever και Procter & Gamble οι οποίες βρίσκονταν στο επίκεντρο έρευνας της Κομισιόν για εναρμονισμένες πρακτικές στη διαμόρφωση τιμών απορρυπαντικών. Η επίσημη ανακοίνωση των προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg αντίθετα με τις δύο εταιρείες, η Henkel, η οποία εμπλέκεται επίσης στην υπόθεση, αναμένεται να αποφύγει το πρόστιμο καθώς ήταν η πρώτη που συνεργάστηκε με τα όργανα της Κομισιόν κομίζοντας σχετικά στοιχεία.

Στην καταβολή προστίμων υποχρεώθηκαν οι εταιρείες Unilever και Procter & Gamble οι οποίες βρίσκονταν στο επίκεντρο έρευνας της Κομισιόν για εναρμονισμένες πρακτικές στη διαμόρφωση τιμών απορρυπαντικών.

Η επίσημη ανακοίνωση των προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg αντίθετα με τις δύο εταιρείες, η Henkel, η οποία εμπλέκεται επίσης στην υπόθεση, αναμένεται να αποφύγει το πρόστιμο καθώς ήταν η πρώτη που συνεργάστηκε με τα όργανα της Κομισιόν κομίζοντας σχετικά στοιχεία.

Στο πρόσφατο παρελθόν οι δύο εταιρείες έχουν καταδικαστεί από τις επιτροπές ανταγωνισμού ευρωπαϊκών χωρών για παρόμοιες υποθέσεις.

Την περασμένη χρονιά οι αρμόδιες αρχές καταδίκασαν την Unilever, την Procter & Gamble και ακόμα 13 εταιρείες που είχαν έρθει σε μυστική συμφωνία για τη διαμόρφωση «ενιαίων τιμών» σε προϊόντα περιποίησης σώματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk