Η Ευρώπη μετά το Τείχος του Βερολίνου

«Παράθυρα στη Θάλασσα. Η Ευρώπη μετά το Τείχος του Βερολίνου». Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης με την οποία εγκαινιάζεται μια περίοδος συνεργασίας μεταξύ του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο νέο κτίριο του Μεγάρου (Μ2) από τις 8 Απριλίου ως τις 5 Ιουνίου.

«Παράθυρα στη Θάλασσα. Η Ευρώπη μετά το Τείχος του Βερολίνου». Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης με την οποία εγκαινιάζεται μια περίοδος συνεργασίας μεταξύ του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο νέο κτίριο του Μεγάρου (Μ2) από τις 8 Απριλίου ως τις 5 Ιουνίου.

Η μακεδονική πρωτεύουσα αποτελεί τον δεύτερο, μετά το Στρασβούργο, σταθμό της έκθεσης η οποία διοργανώνεται από το Ιδρυμα Apollonia – European Art Exchanges σε συνεργασία με το ΚΜΣΤ και προσκαλεί το κοινό να οραματιστεί την Ευρώπη και ν΄αναλογιστεί τον πολιτισμικό πλουραλισμό της.

Η έκθεση είναι η κατάληξη μιας σειράς αναζητήσεων η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα από ταξίδια με στόχο τον εντοπισμό, την καταγραφή και τη συνάντηση με πολιτιστικούς οργανισμούς του λιγότερο γνωστού καλλιτεχνικά τμήματος της παράκτιας Ευρώπης, από τη Βαλτική ως τη Μεσόγειο, περνώντας από τη Μαύρη Θάλασσα και όχι μόνο αυτή.

Σκοπός της είναι να δώσει μια εικόνα της εικαστικής πραγματικότητας, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από τις αλλαγές που καθορίζουν το νέο γεωπολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και καλλιτεχνικό τοπίο της Ευρώπης, αλλά και ν΄αναδείξει τους κοινούς προβληματισμούς, τις διαφορές και τις ομοιότητες εντός των φυσικών ορίων μιας ηπείρου η οποία, ανεξάρτητα από το κοινό της όνομα, είναι πολυπρόσωπη και διαθέτει αρκετές ιδιαιτερότητες ως προς την πολιτισμική της, τουλάχιστον, φυσιογνωμία.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από την Τσεχία, τη Γερμανία, την Αίγυπτο, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τη Σλοβενία, τη Λευκορωσία. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Τέτα Μακρή με την βίντεο – εγκατάσταση «Las Encantadas».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk