* Κυρίες μου, αν ο άνδρας σας αποφασίσει να πάρει το καπελάκι του και των ομματιών του, αφήστε τον ελεύθερο, μην μπείτε επ’ ουδενί στον δρόμο του, αλλιώς κινδυνεύετε να πάθετε ό,τι και η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας.

* Η οποία, ύστερα από καβγαδάκι με τον σύζυγό της (που είχε κάνει χρήση μεθαμφεταμίνης), προκειμένου να τον εμποδίσει να φύγει σκαρφάλωσε στο καπό του αυτοκινήτου του. Εκείνος, όμως, αποφασισμένος και μαστουρωμένος (κυρίως αυτό), πάτησε γκάζι και ξεκίνησε. Στα επόμενα 60 (και βάλε) χιλιόμετρα η συμβία του παρέμενε γαντζωμένη στο καπό (με την ψυχή στο στόμα), για να καταφέρει να κατέβει μόνο όταν εκείνος έκοψε ταχύτητα. Oλα αυτά στην ερωτική Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

* Τώρα ο κύριος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οικογενειακή βία και η κυρία αναζητεί έναν πιο στοργικό σύζυγο _ ει δυνατόν χωρίς γνώσεις οδήγησης αυτοκινήτου.

* Δεν μπορεί, σίγουρα θα έχει τύχει και σε εσάς: να τελειώσει το χαβιάρι και τα καταστήματα να είναι κλειστά. Από τη στιγμή που δεν ζείτε στη Μόσχα, λύση δεν υπάρχει, οπότε φροντίστε να έχετε προμήθειες. Αν όμως είστε Μοσχοβίτης, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μπορείτε να απολαύσετε το χαβιάρι σας με το πάτημα ενός κουμπιού.

* Γνωστή εταιρεία τοποθέτησε σε διάφορα σημεία της ρωσικής πρωτεύουσας 30 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της εκλεκτής θαλασσινής λιχουδιάς. Ο πελάτης πληκτρολογεί έναν κωδικό, τοποθετεί χρήματα στην ειδική σχισμή, παίρνει την κονσέρβα του, ανοίγει και τη σαμπάνια (αν δεν έχει ξεμείνει και από αυτήν) και ποιος τον πιάνει. Διότι η φτώχεια θέλει καλοπέραση και στη Ρωσία!

* Ή μήπως… αντίο, χαβιάρι; Η υπερήφανη πατρίδα του Βλαντίμιρ Πούτιν θα χάσει 4 δισ. δολάρια από τις συμφωνίες πωλήσεων όπλων στη Λιβύη λόγω της κρίσης στην αφρικανική χώρα, οπότε θα πρέπει να περιορίσει τις πολυτέλειες. Παρ’ ότι υπάρχει και φτηνό χαβιάρι…

* Οχι ότι δεν τους αρέσει, αλλά… Ο Μπαράκ Ομπάμα εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικά γοητευτικός από μεγάλο μέρος των αμερικανών πολιτών, σύμφωνα και με νέα έρευνα, οι οποίοι είναι ωστόσο επιφυλακτικοί απέναντι στην πολιτική του. Μήπως στις επόμενες εκλογές, αντί να τον ξαναστείλουν στον Λευκό Οίκο, να τον στείλουν στο Χόλιγουντ; Τώρα που ο Ντενζέλ Ουάσιγκτον έχει αρχίσει να σιτεύει, ένας νέος αφροαμερικανός σταρ θα είναι σίγουρα ευπρόσδεκτος.

***

Κύριε διευθυντά,

Ομολογώ ότι αρχικά μου άρεσε το χαμηλών τόνων προφίλ του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου. Επειδή θεωρώ ότι η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη τις γκλαμουριές και τις παράτες για να υπάρξει και για να παραγάγει έργο. Οπως και ότι η σιωπή των πνευματικών ανθρώπων είναι ενίοτε ένδειξη σοφίας. Ομολογώ όμως ότι η… εκκωφαντική σιωπή που τήρησε απέναντι και στις νέες επιθέσεις του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ προς κοινωνικές ομάδες και συγκεκριμένα πρόσωπα (με απαξιωτικές εκφράσεις, απερίγραπτες προσβολές, ακόμη και απειλές περί… τσουρουφλίσματος στην Κόλαση _ εν προκειμένω με θύμα τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη) με έχει προβληματίσει. Επειδή δεν μπορώ να διακρίνω αν οφείλεται στο ταπεινόν τού χαρακτήρος του και στην πάγια τακτική του ή στην αδυναμία-απροθυμία του να παρέμβει. Και αν κάποιος οφείλει να παρέμβει όταν η Εκκλησία επιτίθεται, καθυβρίζει, στοχοποιεί ανθρώπους (όποιο Θεό και αν πιστεύουν) αυτός είναι ο επικεφαλής της. Ετσι νομίζω…

Μετά τιμής

Πανδώρα