«Ξηλώνεται» το σύστημα αξιολόγησης και ανάθεσης έργων μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα όπως είχε συγκροτηθεί επί υπουργίας του κ. Γ. Αλογοσκούφη το 2005 και πλέον οι Συμπράξεις θα αφορούν μονάδες αφαλατώσεων σε νησιά, δράσεις πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, οπτικές ίνες και έργα υποδομών στον θαλάσσιο τουρισμό.

Αυτό αποφασίστηκε από τη χθεσινή Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) υπό την προεδρία της υπουργού Οικονομίας κυρίας Λούκας Κατσέλη .

Στην επιτροπή επισημάνθηκαν οι αδυναμίες των ως σήμερα εφαρμογών (λόγω τεχνικής και νομικής ανωριμότητας των έργων) αφού μόλις ένα από τα 52 εγκεκριμένα έργα που αφορούσαν κατασκευή πυροσβεστικών σταθμών, νομαρχιακών εγκαταστάσεων και άλλων ακινήτων ήταν σε φάση υλοποίησης. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε στο εξής τα έργα ΣΔΙΤ να είναι επιλέξιμα μόνο αν εντάσσονται σε ένα στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης της χώρας ή κάποιας περιοχής κι εφόσον πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις σκοπιμότητας και ωριμότητας. Η επιτελική επιτροπή που συγκροτήθηκε από γενικούς και ειδικούς γραμματείς θα διερευνήσει τη διαγραφή παλαιών έργων που δεν προχωρούν και την ένταξη νέων έργων με την υιοθέτηση διαδικασίας που θα εξετάζει την τεχνική ωρίμανση και τη νομική πλευρά του κάθε έργου.