Νωρίς νωρίς έδειξε τα… δόντια του ο Γιουσέιν Μπολτ πετυχαίνοντας χθες, στην πρώτη εμφάνισή του στα 100 μ. για τη νέα σεζόν, την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο. Τρέχοντας στο διεθνές μίτινγκ της Νταεγού στη Νότια Κορέα ο τζαμαϊκανός σουπερστάρ του στίβου κατέλαβε την πρώτη θέση με χρόνο 9.86, που αποτελεί και ρεκόρ της διοργάνωσης (προηγούμενο του αμερικανού σπρίντερ Τάισον Γκέι με 9.98

από πέρυσι). Την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο ως χθες είχε ο Αμερικανός Αϊβορι Γουίλιαμς με 9.95.

Πέρυσι, χρονιά κατά την οποία κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με το εκπληκτικό 9.58,

ο Μπολτ στην πρώτη εμφάνισή του (11 Ιουλίου στο Τορόντο) είχε σημειώσει χρόνο 10.00. «Ο αγώνας ήταν πραγματικά εκπληκτικός. Μου άρεσε πολύ και περιμένω να έρθω και του χρόνουγια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειώσω εδώ ένα παγκόσμιο ρεκόρ» τόνισε ο Μπολτ μετά τον αγώνα. Ο τζαμαϊκανός σπρίντερ έχει την καλύτερη εφετινή επίδοση και στα 200 μ. καθώς στη μοναδική εμφάνισή του στο αγώνισμα σημείωσε χρόνο 19.56.

Εν τω μεταξύ κορυφαίες αθλήτριες των 800 μ. απειλούν να αποχωρήσουν αν η αμφιλεγόμενη νοτιοαφρικανή παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2009 Κάστερ Σεμένια εμφανισθεί σε αγώνες. Η Νοτιοαφρικανή, της οποίας αναμένονται τα τεστ φύλου από πέρυσι, έχει εκδηλώσει την επιθυμία της να αγωνιστεί στο μίτινγκ της Σαραγόσα τον επόμενο μήνα. Στην προοπτική αυτή αντέδρασαν η Ιταλίδα Ελίζα Κούσμα Πιτσιόνε και η Ρωσίδα Μαρία Σαβίνοβα, οι οποίες δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να βρεθούν μαζί με τη Σεμένια στη γραμμή εκκίνησης.