Σύντομα διεθνή

* Εlectricite de France: Επιλογές για την πώληση της επιχείρησης του δικτύου διανομής της Βρετανίας με μια συμφωνία πιθανής αξίας άνω των 4 δισ. ευρώ ανακοίνωσε χθες η μεγάλη ενεργειακή εταιρεία της Γαλλίας. Η Εlectricite de France δήλωσε ότι η πώληση θα βοηθήσει ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο για μείωση των καθαρών χρεών κατά τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ ως το τέλος του επόμενου έτους. Η επιχείρηση που τίθεται προς πώληση είναι ο μεγαλύτερος φορέας δικτύου της Βρετανίας, που εξυπηρετεί το Λονδίνο, τη Νοτιοανατολική και την Ανατολική Αγγλία.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Εlectricite de France: Επιλογές για την πώληση της επιχείρησης του δικτύου διανομής της Βρετανίας με μια συμφωνία πιθανής αξίας άνω των 4 δισ. ευρώ ανακοίνωσε χθες η μεγάλη ενεργειακή εταιρεία της Γαλλίας. Η Εlectricite de France δήλωσε ότι η πώληση θα βοηθήσει ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο για μείωση των καθαρών χρεών κατά τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ ως το τέλος του επόμενου έτους. Η επιχείρηση που τίθεται προς πώληση είναι ο μεγαλύτερος φορέας δικτύου της Βρετανίας, που εξυπηρετεί το Λονδίνο, τη Νοτιοανατολική και την Ανατολική Αγγλία. Ο οικονομικός διευθυντής της ΕDF κ. Ντανιέλ Καμί επιθυμεί να εξασφαλίσει πάνω από 4 δισ. ευρώ από την πώληση της μονάδας, αλλά τόνισε ότι δεν διεξάγονται ακόμη συνομιλίες με πιθανό αγοραστή.

* Ford: Απροσδόκητα ικανοποιητικές είναι οι πωλήσεις οχημάτων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας- παρά την πτώση τον πρώτο μήνα- μετά τη λήξη του κυβερνητικού προγράμματος απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις τον Σεπτέμβριο της Ford στις ΗΠΑ υποχώρησαν μόλις 5,1% στα 114.655 αυτοκίνητα από 116.734 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Στον αντίποδα οι πωλήσεις της Volvo αυξήθηκαν 16% στα 4.716 οχήματα. Επιπλέον η Daimler ανακοίνωσε πτώση 13,4% στις πωλήσεις οχημάτων τον Σεπτέμβριο έναντι του προηγούμενου έτους.

* Walgreen Co: Αύξηση 5,3% στις πωλήσεις των καταστημάτων της που λειτουργούν τουλάχιστον έναν χρόνο κατέγραψε τον Σεπτέμβριο η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι πωλήσεις στα φαρμακεία της Walgreen Co. που λειτουργούν το λιγότερο έναν χρόνο αυξήθηκαν κατά 7%, με τον αριθμό των συνταγών στο σύνολο των καταστημάτων να παρουσιάζει άνοδο 12%. Σημειώνεται ότι οι έμποροι λιανικής προμήθευσαν εφέτος την αγορά με αντι-ιικά φάρμακα νωρίτερα από το συνηθισμένο λόγω της αυξημένης ανησυχίας για την πανδημία της νέας γρίπης.

* Εdge Ρetroleum Corp.: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ κατέθεσε χθες ο πετρελαϊκός όμιλος καθώς και όλες οι θυγατρικές που ελέγχει. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Εdge Ρetroleum, η μετοχή της οποίας συμπεριλαμβάνεται στον δείκτη Νasdaq, συμφώνησε με ομάδα πιστωτών για την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων σε τρίτο μέρος αντί 191 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι κοινών μετοχών και μετατρέψιμων προνομιακών μετοχών δεν αναμένεται να αποζημιωθούν ακόμη και αν πραγματοποιηθεί το πιο ευνοϊκό σενάριο.

* Femsa: Σε διαπραγματεύσεις με μεγαλύτερους ανταγωνιστές, όπως η SΑΒΜiller και η Ηeineken, για το ενδεχόμενο συγχώνευσης βρίσκεται η μεξικανική ζυθοποιία με πιθανή συμφωνία αξίας 9 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει σύμβουλο για τη συναλλαγή την ΝΜ Rothschild & Sons και οι συζητήσεις προσφάτως έχουν γίνει πιο επίσημες και σοβαρές. Οι μετοχές της Femsa ενισχύθηκαν κατά 16% μετά τη δημοσίευση των διαπραγματεύσεων, ενώ εκπρόσωποι της εταιρείας αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk