Σύντομα διεθνή

* Αmerican Αirlines: Σημαντική άνοδο κατά 25% σημείωσε χθες η τιμή της μετοχής της ΑΜR Corp., μητρικής του αερομεταφορέα των ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση ότι συγκέντρωσε 2,9 δισ. δολάρια και ότι θα αλλάξει προγράμματα πτήσεων, επικεντρώνοντας στα πιο κερδοφόρα δρομολόγια. Τα 2,9 δισ. δολάρια θα βοηθήσουν την ΑΜR να ανταποκριθεί σε δανειακές υποχρεώσεις της. Επιπροσθέτως, η εστίαση της μεταφορικής της δυνατότητας προς μεγάλα αμερικανικά αεροδρόμια ενδεχομένως να σημάνει την έναρξη της σταθεροποίησης της ζήτησης, μετά τη μείωση εξαιτίας της ύφεσης.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Αmerican Αirlines: Σημαντική άνοδο κατά 25% σημείωσε χθες η τιμή της μετοχής της ΑΜR Corp.,

μητρικής του αερομεταφορέα των ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση ότι συγκέντρωσε 2,9 δισ. δολάρια και ότι θα αλλάξει προγράμματα πτήσεων, επικεντρώνοντας στα πιο κερδοφόρα δρομολόγια. Τα 2,9 δισ. δολάρια θα βοηθήσουν την ΑΜR να ανταποκριθεί σε δανειακές υποχρεώσεις της. Επιπροσθέτως, η εστίαση της μεταφορικής της δυνατότητας προς μεγάλα αμερικανικά αεροδρόμια ενδεχομένως να σημάνει την έναρξη της σταθεροποίησης της ζήτησης, μετά τη μείωση εξαιτίας της ύφεσης. * Οracle: Αισθητά χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της μεγάλης εταιρείας πληροφορικής, όσον αφορά τις πωλήσεις «πακέτων» λογισμικού για επιχειρήσεις, διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι οι δαπάνες των εταιρειών για επενδύσεις σε λογισμικό και νέες τεχνολογίες αυξάνονται. Οι πωλήσεις νέων αδειών λογισμικών της Οracle μειώθηκαν 17%, κατά πολύ περισσότερο από το 4% με 14% που προέβλεπε η διοίκηση της εταιρείας πριν από τρεις μήνες. Τα απογοητευτικά αποτελέσματα του αμερικανικού κολοσσού του λογισμικού έρχονται πάντως σε αντίθεση με τις θετικές προοπτικές που διέγραψε για τον κλάδο πληροφορικής η κορυφαία κατασκευάστρια επεξεργαστών Ιntel.

* Βarclays: Τα σχέδιά της για πώληση πιστωτικών παγίων υψηλού κινδύνου ύψους άνω των 12 δισ. δολαρίων, σε εταιρεία την οποία έχει δημιουργήσει, ανακοίνωσε το βρετανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, με στόχο να μειωθεί ο κίνδυνος περαιτέρω διαγραφών. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ρrotium Finance θα αγοράσει τα πάγια αυτά χρησιμοποιώντας δάνειο ύψους 12,6 δισ. δολαρίων που θα χορηγήσει η Βarclays. Τη διαχείριση της Ρrotium θα αναλάβουν οι κκ. Στίβεν Κινγκ, επικεφαλής του τμήματος Μortgage Τrading της Βarclays, και Μάικλ Κίλι, μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης της Βarclays Capital.

* Αbode Systems: Στην εξαγορά της εταιρείας Οmniture, που δραστηριοποιείται σε σχεδιασμό εφαρμογών λογισμικού, βασισμένων στο Web, αντί ποσού 1,8 δισ. δολαρίων προχωρεί η εταιρεία λογισμικού γραφιστικού σχεδιασμού, προκειμένου να επεκταθεί σε προγράμματα διαδικτυακής διαφήμισης και έρευνας. Η Αbode προτίθεται να καταβάλει ποσό 21,5 δολαρίων ανά μετοχή της Οmniture, υψηλότερα κατά 24% από την τιμή κλεισίματος του τίτλου την προηγούμενη ημέρα. Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Αbode κ. Σαντάνου Ναραγέν προσανατολίζει την εταιρεία σε νέες επενδύσεις και δραστηριότητες, σε μια εποχή όπου η ζήτηση για λογισμικό σχεδιασμού υποχωρεί σημαντικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk