Σύντομα διεθνή

* Βest Βuy: Μείωση κερδών και αύξηση εσόδων εμφάνισε η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής τεχνολογικών ειδών για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 158 εκατ. δολάρια, ή 37 σεντς ανά μετοχή, από 202 εκατ. δολάρια, ή 48 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 11,02 δισ. δολάρια από 9,8 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 41 σεντς και έσοδα 10,81 δισ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Βest Βuy: Μείωση κερδών και αύξηση εσόδων εμφάνισε η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής τεχνολογικών ειδών για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 158 εκατ. δολάρια, ή 37 σεντς ανά μετοχή, από 202 εκατ. δολάρια, ή 48 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 11,02 δισ. δολάρια από 9,8 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 41 σεντς και έσοδα 10,81 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε στην ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για ολόκληρη τη χρήση.

* Κraft Foods: Στην πώληση μονάδων, όπως τις Μaxwell Ηouse και Οscar Μayer, ενδέχεται να προχωρήσει ο μεγάλος αμερικανικός όμιλος του τομέα τροφίμων. Στόχος της κίνησης αυτής, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι η συγκέντρωση των απαιτούμενων κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Cadbury. Σημειώνεται ότι η Κraft Foods, πιθανότατα, θα υποβάλει επίσημη προσφορά την επόμενη εβδομάδα.

* Κroger Co: Πτώση κερδών και πωλήσεων ανακοίνωσε χθες η αμερικανική αλυσίδα σουπερμάρκετ για το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Τα κέρδη της Κroger διαμορφώθηκαν σε 254 εκατ. δολ. ή 39 σεντς ανά μετοχή από 277 εκατ. δολ. ή 42 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι συνολικές πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων, διαμορφώθηκαν σε 17,7 δισ. δολ. από 18,1 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 44 σεντς ανά μετοχή με πωλήσεις ύψους 18,2 δισ. δολ. Παράλληλα, η Κroger ανακοίνωσε ότι αναμένει κέρδη από 1,90 ως 2,00 δολ. ανά μετοχή για το σύνολο του έτους * Swedbank: Στην έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 δισ. σουηδικές κορόνες, περίπου, (2,13 δισ. δολάρια) με την έκδοση νέων μετοχών προχώρησαν οι μέτοχοι της «προβληματικής» σουηδικής τράπεζας, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την κεφαλαιακή θέση της εταιρείας. Πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση άντλησης κεφαλαίων σε διάστημα 2 ετών καθώς η Swedbank, μία εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, έχει υποστεί πλήγμα από την έκθεσή της στις προβληματικές οικονομίες των χωρών της Βαλτικής και την Ουκρανία, ενώ τον Ιούλιο ανακοίνωσε ζημιές της τάξεως των 2 δισ. κορονών στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Σημειώνεται ότι συνέλευση περιελάμβανε σκληρή κριτική για τη διοίκηση της τράπεζας και εκκλήσεις για αντικατάσταση του προέδρου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk