Διαμάχη για τους κανόνες

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το «ντιμπέιτ» Καραμανλή – Παπανδρέου

Αν και τα δύο κόμματα συμφωνούν κατ’ αρχήν στη διεξαγωγή του, αλληλοκατηγορούνται ήδη ότι επιχειρείται να μπουν όροι που οδηγούν σε αδιέξοδο.

Τριβές μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκαλεί το ενδεχόμενο μίας πρόσωπο με πρόσωπο τηλεοπτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στους κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου. Αν και τα δύο κόμματα συμφωνούν κατ’ αρχήν στη διεξαγωγή του, αλληλοκατηγορούνται ήδη ότι επιχειρείται να μπουν όροι που οδηγούν σε αδιέξοδο.

Την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, αποφασίστηκε να γίνουν δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις από τους εκπροσώπους των κομμάτων: η μία μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων και η άλλη με όλους τους αρχηγούς. Ανατέθηκε όμως στα κόμματα να αποφασίσουν για την όλη διαδικασία και τους όρους αυτών των αναμετρήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ -που αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις επόμενες ημέρες τις προτάσεις του για το τηλεοπτικό τετ-α-τετ του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Καραμανλή- έχει κάνει ήδη λόγο για «συμφωνία όρων που επιτρέπουν τον άμεσο διάλογο, τη συμμετοχή των πολιτών και την αναβάθμιση της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης».

Η Ιπποκράτους αναμένεται να ζητήσει για την τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρωθυπουργό να μπορεί να απευθυνθεί ο ένας πολιτικός αρχηγός με τον άλλο και να μην γίνονται μονόλογοι. Επίσης, να υπάρχει κοινό στο στούντιο ή και να υποβάλλονται ερωτήσει μέσω Internet.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η κοινοποίηση σειράς λεπτομερειών για το πώς θα γίνει το ντιμπέιτ δεν είναι πρόσχημα υπαναχώρησης του ΠΑΣΟΚ από το διάλογο και πρόφαση εγκατάλειψης για το ντιμπέιτ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος και ανέφερε ότι ο κ. Καραμανλής θα είναι παρών και στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ανεξάρτητα από όρους και προϋποθέσεις.

«Ακουσα με έκπληξη τον κ. Κουμουτσάκο να λέει σήμερα, ότι αυτό είναι προοίμιο της δήθεν υπαναχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική αντιπαράθεση. Εγώ θα επιστρέψω τον χαρακτηρισμό στον κ. Κουμουτσάκο, αναρωτώμενος αν αυτή η αντίδραση είναι το προοίμιο της υπαναχώρησης της ΝΔ, από τη ρητή δέσμευση που είχαν αναλάβει όλα τα πολιτικά κόμματα στη συζήτηση που έγινε στις Ευρωεκλογές και τους όρους πολιτικού διαλόγου, να αλλάξουμε αυτό το πλαίσιο, το οποίο δεν ικανοποιούσε κανέναν μας» απάντησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι τόσο στη ΝΔ «ποντάρουν» σε αυτήν την προσωπική τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο πολιτικών αρχηγών, βασιζόμενοι στην επικοινωνιακή ευχέρεια του κ. Καραμανλή, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου αντιμετωπίζει με αυτοπεποίθηση το ενδεχόμενο μίας τέτοιας «τηλεμαχίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk