ΟΣΕ: κλείνει η συμφωνία για το Θριάσιο

Πράσινο φως για την κατασκευή και εκμετάλλευση του διαμετακομιστικού κέντρου που προωθεί ο ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο. Αποσφραγίστηκε χθες από τη ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ η οικονομική προσφορά της ένωσης Ελλάκτωρ ΑΕ- Γκόλνταιρ Κάργκο ΑΕ- Τeotec ΑΕ- Ηellenic Logistics Τransport ΑΕ και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η τυπική κατακύρωση του διαγωνισμού από το διοικητικό συμβούλιο της θυγατρικής του ΟΣΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΙΑΟΣΕ, το ετήσιο εγγυημένο αντάλλαγμα της κοινοπραξίας …

ΟΣΕ: κλείνει η συμφωνία για το Θριάσιο | tovima.gr

Πράσινο φως για την κατασκευή και εκμετάλλευση του διαμετακομιστικού κέντρου που προωθεί ο ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο. Αποσφραγίστηκε χθες από τη ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ η οικονομική προσφορά της ένωσης Ελλάκτωρ ΑΕ- Γκόλνταιρ Κάργκο ΑΕ- Τeotec ΑΕ- Ηellenic Logistics Τransport ΑΕ και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η τυπική κατακύρωση του διαγωνισμού από το διοικητικό συμβούλιο της θυγατρικής του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΙΑΟΣΕ, το ετήσιο εγγυημένο αντάλλαγμα της κοινοπραξίας προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ κατά το έτος υπογραφής της σύμβασης ανέρχεται σε 1.400.000 ευρώ, ενώ με την πλήρη λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου (το έτος 2013) θα ανέλθει σε περίπου 2.730.000 ευρώ και εν συνεχεία θα αυξάνεται κάθε χρόνο σύμφωνα με τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

Το παραπάνω ποσό αποτελεί το εγγυημένο αντάλλαγμα καθώς, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού και την προσφορά του διαγωνιζομένου, τα ετήσια έσοδα της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ θα ανέρχονται κατ΄ ελάχιστον στο 10,6% του ετήσιου κύκλου εργασιών της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού του Εμπορευματικού Κέντρου. Εκτός από το οικονομικό αντάλλαγμα, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, θα παραχωρηθεί από την ένωση στη ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ το 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού που θα συσταθεί για να υλοποιήσει το έργο.

Με βάση τα παραπάνω, το συνολικό αντάλλαγμα προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ για την 30ετή παραχώρηση ανέρχεται κατ΄ ελάχιστον σε περίπου 112.000.000 ευρώ (σε τρέχουσες τιμές), ενώ δεν μπορεί ακόμη να αποτιμηθεί η αξία της μετοχικής της συμμετοχής στο κεφάλαιο της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η τυπική κατακύρωση του διαγωνισμού από το διοικητικό συμβούλιο της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ.

Το εμπορευματικό κέντρο του Θριάσιου Πεδίου αποτελεί ένα πρωτοποριακό έργο για τα ελληνικά δεδομένα. Το μεγάλο μέγεθός του (περίπου 240.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων), η στρατηγική του χωροθέτηση κοντά στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, οι οδικές συνδέσεις στους κυρίως οδικούς άξονες, και κυρίως η διασύνδεσή του με τον λιμένα του Ν. Ικονίου και το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ, θα συμβάλουν δυναμικά στον στόχο του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης των εμπορευματικών μεταφορών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk