Τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς παραθεριστικής κατοικίας στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να είναι ακόμη παρθένα αλλά ο τζίρος της μπορεί να ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ από τους αλλοδαπούς που επιθυμούν να αγοράσουν εξοχική κατοικία στη χώρα μας, στοχεύει να εκμεταλλευθεί η Dolphin Capital Investors Ltd (DCI). Πρόκειται για το πρώτο επενδυτικό σχήμα που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε επενδύσεις σε οργανωμένα συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως Κύπρο, Κροατία και Τουρκία, και είναι εισηγμένη στο AIM (εναλλακτική επενδυτική αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου). Το επενδυτικό σχήμα σκοπεύει να διαθέσει περίπου 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη εξοχικών κατοικιών στις προαναφερόμενες περιοχές.


H επενδυτική στρατηγική της εταιρείας αφορά την ανάπτυξη οικιστικών θερέτρων, όπως οργανωμένες μονάδες κατοικιών, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν χώρους αναψυχής (π.χ. γκολφ, πόλο, ξενοδοχεία, μαρίνα, σπα), που έχουν ως αγοραστικό κοινό άτομα που προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ευρώπη και είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί είτε αναζητούν εξοχικές κατοικίες για παραθερισμό. Οι φορείς της Dolphin Capital Partners, η οποία είναι η εταιρεία διαχείρισης της DCI, σχολιάζουν ότι «υπάρχει μια εξαιρετική θετική ανισορροπία μεταξύ της ζήτησης και της προσφοράς στην αγορά παραθεριστικών κατοικιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μια περιοχή που είναι υπό ανάπτυξη ως ο φανερός εναλλακτικός προορισμός, σε αντίθεση με τη συνεχώς πιο ακριβή και υπερβολικά χτισμένη ακτογραμμή της Ισπανίας και της Πορτογαλίας».


Σημειώνεται ότι η DCI ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2005 από την Dolphin Capital Partners (DCP) και ένα διακεκριμένο γκρουπ 12 επενδυτών με κυριότερο μέλος τη Fortress Investment Group, έναν παγκόσμιο ιδιωτικό όμιλο με περίπου 15 δισ. δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια. H DCP, η οποία αποτελεί έναν ανεξάρτητο όμιλο διαχείρισης επενδύσεων που ιδρύθηκε από τους κκ. M. Καμπουρίδη και Pierre Χαραλαμπίδη, ειδικεύεται στη διάθεση κεφαλαίων σε επιλεγμένα projects και συνεργάζεται με τοπικούς developers. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία έχει συμφωνήσει τους όρους και αυτή την περίοδο βρίσκεται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης διαφόρων επενδυτικών ευκαιριών σε Ελλάδα (αρχικά σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες) και Κύπρο.