Εντυπωσιακών διαστάσεων γλυπτά ελληνορωμαϊκής αισθητικής διά χειρός Ντέμιαν Χιρστ, τα οποία «ίπτανται» πάνω από τα κεφάλια των θαμώνων, ένας τεράστιος πίνακας που απεικονίζει διονυσιακό συμπόσιο, χρυσές και μαρμάρινες διακοσμητικές λεπτομέρειες παντού και ένας υψηλών προδιαγραφών κατάλογος, ο οποίος, εκτός από τις μεσογειακής κουζίνας δημιουργίες του σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου, διαθέτει και 650 επιλεγμένες ετικέτες κρασιών. Τα πάντα στο πολυδιαφημισμένο εστιατόριο Bacchanalia του Ρίτσαρντ Κέριγκ (βλ. Annabel’s, Harry’s Bar, Mark’s Club) στο Μέιφερ του Λονδίνου χαρακτηρίζονται από την πληθωρικότητα και την υπερβολή. Εχοντας κερδίσει μέχρι και βραβεία για την εσωτερική διακόσμησή του στα Casual Dining Awards 2023 (Best Designed Restaurant of the Year και New Concept of the Year), το σίγουρο είναι ότι το Bacchanalia από τη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του παραμένει «the talk of the town».

Αυτή η λογική της υπερβολής καλύπτει και τη διακόσμηση των wc, ειδικά των γυναικείων (η ίδια πολυτέλεια επικρατεί φυσικά και στους χώρους των ανδρών). Δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαίο αυτό, αφού οι νεαροί κύριοι και κυρίες συνηθίζουν να βγάζουν selfies στις τουαλέτες των κομψών εστιατορίων και μπαρ που επισκέπτονται και να τις ανεβάζουν στα προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα
– και όχι μόνο οι πολύ νεαροί, μια και η Βικτόρια Μπέκαμ έχει στο παρελθόν δημοσιεύσει στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφία της από τις θεαματικές, περίτεχνα διακοσμημένες τουαλέτες του Annabel’s.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω