Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταγράφει σκηνές pole dancing μπροστά από τα Παλιά Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας.
Στο επίμαχο βίντεο ημίγυμνες γυναίκες, χορεύουν αισθησιακά σε στύλο, τοποθετημένο κάτω από την καμάρα του εμβληματικού κτιρίου, ενώ φωτογραφίζονται.
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 22 Μαΐου και έχει προκαλέσει την οργή πολιτών και τοπικών φορέων, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί μέρος της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, η οποία έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.
Τα Παλιά Ανάκτορα, τα οποία ανεγέρθηκαν το 1819, αποτελούν ιστορικό και πολιτιστικό ορόσημο του νησιού.
Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού
Το Υπουργείο Πολιτισμού, σε επίσημη ανακοίνωσή του, αποσαφηνίζει πως η διαχείριση του χώρου ανήκει στον Δήμο Κέρκυρας και στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Το ΥΠΠΟ χαρακτηρίζει την ενέργεια «παράνομη» και ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών. Όπως αναφέρεται:
«Το επεισόδιο έλαβε χώρα τις μεταμεσονύχτιες ώρες της 23/5/2025 στον εξωτερικό χώρο των Παλαιών Ανακτόρων, συγκεκριμένα στο τμήμα όπου στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη, δίπλα στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, ήτοι ο Δήμος Κέρκυρας και το Μουσείο, προχωρούν άμεσα σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.»
Μήνυση του Δήμου και του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης
Από την πλευρά του ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας αλλά και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης απαντούν με μηνύσεις για τις ντροπιαστικές εικόνες ημίγυμνων γυναικών πάνω σε στύλο pole dancing, στο προαύλιο των παλιών Ανακτόρων.
Στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι δεν έδωσε καμία άδεια για το σχετικό συμβάν, αλλά ούτε του ζητήθηκε κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα αποδοκιμάζει έντονα τα όσα έγιναν.
Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Κώστας Βουσολίνος σε τηλεφωνική επικοινωνία της ΕΤΡ Κέρκυρας ανέφερε ότι «δεν υπήρξε αίτημα στην υπηρεσία για την φωτογράφηση αλλά και να υπήρχε δεν θα δίνονταν πότε τέτοια άδεια», ενώ παράλληλα εξέφρασε την ενόχλησή του: «Δεν βρέθηκε ένας να ενοχληθεί και να μας ενημερώσει;»



