Στο πλατό του «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκαν η Δήμητρα Παπαδήμα και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου. Το δημοφιλές ζευγάρι μίλησαν, μεταξύ άλλων, για το διάστημα που χώρισαν και τις αιτίες που προκάλεσαν τον χωρισμό.

«Είμαστε μαζί 32 χρόνια, με κρίσεις, έχουμε μια κόρη και εγώ έχω και έναν γιο από τον πρώτο μου γάμο. Δεν παντρευτήκαμε ποτέ γιατί μου ζήτησε να την παντρευτώ, αλλά δεν θέλω πια. Το δοκιμάσαμε, ναι, της ζητάω και γω κατά καιρούς αλλά δεν θέλει. Της είχα κάνει πρόταση γάμου αλλά της παίρνει… 40 χρόνια η σκέψη! Περνάμε όμως μια χαρά έτσι».

«Είναι ανεύθυνος στα οικονομικά»

«Νομίζω ότι όλοι είμαστε αντισυμβατικοί, κατά βάθος, όλοι οι άνθρωποι. Αλλά οι συνθήκες μας αναγκάζουν και συμβιβαζόμαστε» υπογράμμισε η Δήμητρα Παπαδήμα.

Για το διάστημα που έμειναν χωριστά η ηθοποιός είπε: «Τρία χρόνια. Δεν μας χώρισαν καταστάσεις που θα έπρεπε να μας κρατήσουν μακριά για πάντα. Δηλαδή ένα τρίτο πρόσωπο ή ξέρω γω τι άλλο. Μας χώρισαν οι προσωπικότητες και κάποια προβλήματα που είχαμε τότε οικονομικής φύσης. Γιατί ο Γιάννης είναι λιγάκι ανεύθυνος σε αυτά, είναι μωρό. Είναι καλλιτέχνης» πρόσθεσε.

«Έχω ζήσει παρενόχληση στον χώρο»

Για το κίνημα #MeToo και την παρενόχληση στον χώρο του θεάτρου η Δήμητρα Παπαδήμα είπε ότι έχει πέσει θύμα.

«Δεν το δέχομαι το #MeToo, δεν μου αρέσει καθόλου. Κατ’ αρχάς δεν μ’ αρέσει ούτε η ονομασία ούτε το αγγλικό . Δεν μου αρέσει γιατί υπάρχουν γυναίκες και γυναίκες, θηλυκά και θηλυκά στον χώρο, εκτός χώρου, στον δικό σας χώρο και τα λοιπά. Δεν είμαστε όλες ίδιες και θα μπορούσα να πάω και σε δίκες αυτές τις μέρες, που με φωνάζουν, αλλά ποιον να υπερασπιστώ; Αυτόν ή εκείνην; Και οι δυο είναι σκουπίδια, γιατί; Με τα σκουπίδια εννοώ ότι τα έκαναν μαντάρα. Δεν ήθελα, λοιπόν, να πάρω θέση γιατί είχα έναν Γιάννη και μια κόρη, στεναχωριέμαι όμως πολύ» είπε.

«Φυσικά έχω ζήσει και παρενόχληση στον χώρο. Σχεδόν πάντα παριστάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και όταν πια φτάνει ο κόμπος στο χτένι, προσωπικά είτε έδινα μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά είτε έφευγα από τη δουλειά και έμενα άνεργη. Αυτό ήταν άγριο πράγμα γιατί και ο Γιάννης δεν ήταν ο κουβαλητής του σπιτιού, έπαιρνε τα λεφτά και πήγαινε και τα μοίραζε στους φτωχούς και σε αυτούς που δεν έχουν. Οπότε εγώ δεν συμπεριλαμβάνομαι μέσα στο metoo, δεν βάζω τον εαυτό μου εκεί μέσα και η κόρη μου θα δυσανασχετήσει με αυτό που λέω».

«Στο βιβλίο μου «Βίος βίας» περιέγραφα δικές μου καταστάσεις, όχι της δουλειάς, γιατί η ηρωίδα είναι ταμίας σε σούπερ μάρκετ. Έγραφα για τα παιδικά μου χρόνια αλλά τέτοιες καταστάσεις. Τότε λοιπόν έγινε όλο αυτό το πράγμα, γιατί έπρεπε εγώ να περιμένω; Αφού το έπαθα τόσες φορές, πληγώθηκα, έφτασα να παίρνω ηρεμιστικά χάπια, να μην το λέω στον Γιάννη και η οικογένεια να είναι έτσι» συμπλήρωσε.