Οργή έχει προκαλέσει η δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφο της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων όπου πήγε για να ζητήσει προστασία.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Ανάμεσα σε αυτά είναι το αν οι αστυνομικοί αξιολόγησαν σωστά όσα τους ανέφερε, αλλά και γιατί δεν της προσέφεραν τη βοήθεια που αποζητούσε. Για αυτό το λόγο έχουμε εξελίξεις.

Ο διοικητής του ΑΤ Αγίων Αναργύρων «ξηλώθηκε» και θα αντικατασταθεί, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών είναι και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που συνομίλησε με το θύμα. Μάλιστα, ο δεύτερος είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο άνθρωπος που βρισκόταν στην Άμεση Δράση και μίλησε με την 28χρονη το μοιραίο βράδυ υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας και εντάχθηκε στην Άμεση Δράση τον Οκτώβριο όταν επιχειρήθηκε επανενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου.

Όπως μετέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, ο αστυνομικός ρωτήθηκε από τους συναδέλφους του τι σημαίνει η φράση που είπε στην άτυχη κοπέλα: «Δεν είναι ταξί το περιπολικό». Η απάντησή του ήταν πως το είπε εν τη ρύμη του λόγου, δεν το θυμάται και το είπε επειδή η εικόνα που είχε είναι πως ο κίνδυνος ήταν στο σπίτι της και όχι στο τμήμα.

Όσον αφορά τον φρουρό, ήταν μέσα στο κουβούκλιο κι όπως ισχυρίστηκε δεν αντιλήφθηκε πως υπάρχει κάποια ένταση.

Η θέση της ΕΛ.ΑΣ.

«Το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εστάλη ατόφιο, από χθες, από την ίδια την Αστυνομία, στον εισαγγελέα και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ», τονίζουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την συνομιλία της 28χρονης με το «100», λίγο πριν από την δολοφονία της, από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

«Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «έχει απομακρυνθεί από την θέση του, είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, ενώ αντικαθίσταται και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων. Υπενθυμίζεται ότι το ηχητικό περιλαμβάνεται ως μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από χθες. Ελέγχονται όλοι ενδελεχώς, και στο  Αστυνομικό Τμήμα και στο «100», ενώ έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους».

Επίσης, σημειώνουν ότι «μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν».

Φέρνει αλλαγές στην αστυνομία ο Χρυσοχοΐδης

Όπως είπε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, η κυβέρνηση εξετάζει αυτή τη στιγμή το εάν τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα αλλά ελέγχουν και το εάν η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι τελικά επαρκής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στην Χριστίνα Κοραή είπε όπως ετοιμάζει αλλαγές στην αστυνομία αλλά και στο νομοθετικό πλαίσιο. Επιπλέον, ευθύνες επιρρίπτονται και στη Δικαιοσύνη.