Για τρίτη φορά, μέσα σε δύο μήνες, οι αγρότες στις Βρυξέλλες σχεδιάζουν να κάνουν διαμαρτυρία σήμερα Τρίτη 26/3 (συμβολική όπως τη χαρακτηρίζουν) προκαλώντας όμως ξανά κυκλοφοριακό χάος στην πόλη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα brusselstimes.com κλειστές θα είναι η Rue de la Loi (μεταξύ Schuman και της μικρής περιφερειακής οδού R20), η σήραγγα Reyers που έρχεται από τον αυτοκινητόδρομο E40 προς το κέντρο και η σήραγγα Cinquantenaire προς Arts-Loi.

Η Αστυνομία συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν τη χρήση των οχημάτων τους σήμερα και να προτιμήσουν τα Μέσα Μεταφοράς, κυρίως το μετρό και το τρένο.

Τα επεισόδια στις προηγούμενες διαδηλώσεις

Όπως και κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων διαδηλώσεων των αγροτών οι αγρότες δηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους για την ευρωπαϊκή γεωργική πολιτική, ζητούν τον τερματισμό των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου και να λάβουν δίκαιες αμοιβές.

Η πρώτη διαμαρτυρία είχε γίνει την 1η Φεβρουαρίου όπου πάνω από 1.200 τρακτέρ απέκλεισαν τους δρόμους των Βρυξελλών. Αρκετές εβδομάδες αργότερα, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, περίπου 900 αγρότες επέστρεψαν στην πρωτεύουσα για τον δεύτερο γύρο. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η διαδήλωση ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο, καθώς οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε μπάλες από άχυρα και ελαστικά τρακτέρ, ενώ οι αστυνομικοί δέχτηκαν κοπριά, εκρηκτικά, πορτοκάλια, παλούκια και μπουκάλια.