Την άμεση παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη προκάλεσε ο «Βηματοδότης» για την …Οδύσσεια των επισκεπτών του ευρύτερου χώρου της Ακρόπολης από τα λιμνάζοντα νερά στον χωματόδρομο που χωρίζει την ρωμαϊκή αγορά και τους πρόποδες του ιερού βράχου.

Αν και κατά δήλωσή της δεν είναι αρμοδιότητα του ΥΠΠΟ, ενεργοποιήθηκαν κατ’ εντολή της οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα και η βατότητα του χώρου για τους εκατοντάδες τουρίστες και περαστικούς.

Έτσι, την επομένη κιόλας ημέρα από την δημοσίευση (της 1ης Μαρτίου), τα απροσπέλαστα σημεία του χωματόδρομου με τα λασπόνερα και τις λακκούβες έκλεισαν με χαλίκι και στρώθηκαν ώστε να είναι ο χώρος προσπελάσιμος.

Κρατώ την επισήμανση της υπουργού ότι δεν είναι αρμοδιότητα του ΥΠΠΟ, δηλαδή της Εφορείας Αρχαιοτήτων που διαχειρίζεται την ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης. Και το ίδιο προφανώς ισχύει και για το σκέλος εκείνο που έχει να κάνει με τον ελλιπή φωτισμό του χώρου ή και την αστυνόμευσή του, η οποία υπάρχει στην γύρω περιοχή, ώστε να περιοριστούν οι κλοπές και οι επιθέσεις κατά ανυποψίαστων πολιτών που κατά καιρούς καταγγέλλονται.

Η αρχή για να μπει μια τάξη έγινε από την κυρία Μενδώνη…