Ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο για να δουν από κοντά τον Παρθενώνα και τα άλλα μνημεία της Ακρόπολης.

Αλλά αυτό που έχει συμβεί τον Φεβρουάριο δεν έχει ξαναγίνει.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, στις 20 Φεβρουαρίου, βροχερή ημέρα για την Αθήνα, με τα τρακτέρ να ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα, 5.880 τουρίστες επισκέπτονταν την Ακρόπολη.

Όπως μου λέει, γράφει η στήλη, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είναι ασυνήθιστο και μάλλον θα συνέβη για πρώτη φορά να έχουμε τόσο κόσμο Φεβρουάριου μήνα στην Ακρόπολη. Προσοχή είναι όλοι τους επισκέπτες (τουρίστες) και δεν καταγράφονται οι επισκέψεις σχολείων.

Να σκεφτείτε ότι την περασμένη Κυριακή που είναι δωρεάν η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους, οι επισκέπτες της Ακρόπολης έφθασαν τις 12.500. Και βεβαίως όλοι αυτοί έδωσαν ζωή στα καταστήματα γύρω από την Ακρόπολη.

Και κάτι ακόμα χθες στην αλλαγή φρουράς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, είχε δημιουργηθεί το αδιαπέραστο από τον κόσμο. Και όμως παρά τις εκκλήσεις, τις επισημάνσεις υπουργών, βουλευτών και του Προέδρου της Βουλής να επιδιορθωθούν τα μάρμαρα μπροστά από το μνημείο που είναι σε κακό χάλι, ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν ανταποκρίνεται. Έως ότου κτυπήσει κανένας τουρίστας και σε αυτόν θα ζητήσει αποζημίωση…