Την εκκλησία επισκέφθηκε ο βασιλιάς Κάρολος μετά το εξιτήριο που έλαβε από το νοσοκομείο London Clinic. Μαζί του, και πάλι, η βασίλισσα Καμίλα.

Ο βασιλιάς Κάρολος θέλησε να παρευρεθεί στην κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντρινγκχαμ. Χαιρέτησε τους δημοσιογράφους, όπως έκανε και κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο μετά την επέμβαση για υπερπλασία προστάτη.

Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα, το Παλάτι εξέδωσε ανακοίνωση: «Ευχαριστώ όλους όσοι έστειλαν τις ευχές τους κατά τη διάρκεια της παραμονής του βασιλιά στο νοσοκομείο. Η Αυτού Μεγαλειότης είναι χαρούμενος που η διάγνωσή του έχει θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση της δημόσιας υγείας».

Αυτά από το μέτωπο του Κάρολου, γιατί στο μέτωπο της Κέιτ Μίντλετον η «κάνουλα» των πληροφοριών έχει κλείσει εδώ και πολλές ημέρες. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως έχει πάρει εξιτήριο και αναρρώνει στο σπίτι της.

Στο προσκήνιο όμως έρχεται ξανά και ο πρίγκιπας Άντριου. Η εμπλοκή του στο σκάνδαλο Επστάιν του στέρησε τους τίτλους του και αποτέλεσε μια από τις πιο «μελανές» στιγμές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Αυτή τη φορά τα δημοσιεύματα αναφέρονται στη φημολογούμενη επανασύνδεσή του με την πρώην σύζυγό του, Σάρα Φέργκιουσον. Κι όταν μιλάμε για επανασύνδεση μιλάμε για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου.

Πρίγκιπας Άντριου – Σάρα Φέργκιουσον: Ένας φημολογούμενος βασιλικός γάμος

Ο Άντριου και η Σάρα Φέργκιουσον γνωρίζονταν από παιδιά όμως η συνάντησή τους στις ιπποδρομίες του Άσκοτ στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η σχέση τους.

Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1986 η βασίλισσα τον όρισε Δούκα της Υόρκης. Απέκτησαν δύο κόρες, τη Βεατρίκη το 1988 και την Ευγενία το 1990.

Έξι χρόνια μετά την απόκτηση της δεύτερης κόρης τους, το ζευγάρι αποφάσισε να λήξει τον γάμο του κι επίσημα, ήδη από το 1992 είχαν χωρίσει.

Το 1996 πήραν διαζύγιο χωρίς αυτό να σταθεί λόγος ικανός να μην διατηρήσουν τη συμβίωσή τους κάτω από την ίδια στέγη στην ευρύτερη περιοχή του κάστρου του Ουίνδσορ.

Η δούκισσα της Υόρκης, έγινε ευρέως γνωστή ως Φέργκι, και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τη βασίλισσα Ελισάβετ, χωρίς βέβαια να χάνει την «πρωτοκαθεδρία» στην καρδιά της η σύζυγος του Έντουαρντ, Σόφι.

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά τον χωρισμό τους, οι φήμες για έναν δεύτερο γάμο φουντώνουν. Οι απόψεις διίστανται. «Αν είχα μια λίρα για κάθε φορά που με ρωτούσαν κάτι τέτοιο», δήλωσε ένας γνώστης του Μπάκιγχαμ.

«Δεν νομίζω ότι θα συμβεί ποτέ». Πληροφορίες της Daily Mail αναφέρουν ότι η Σάρα Φέργκιουσον και ο πρίγκιπας Άντριου είναι «πιο κοντά από ποτέ», με μια πηγή να λέει στο Vanity Fair ότι: «ακόμα αγαπούν και νοιάζονται ο ένας τον άλλον πολύ και ζουν μαζί. Έχει αναζωπυρωθεί κάτι μεταξύ τους και μπορώ να δω έναν δεύτερο γάμο να συμβαίνει αν όλα πάνε καλά».

H βασιλική σχολιάστρια, Victoria Arbiter, ανέφερε ότι ο λόγος που η Σάρα Φέργκιουσον και ο πρίγκιπας Άντριου δεν θα ξαναπαντρευτούν οφείλεται στο ότι δεν είναι διατεθειμένοι να διαταράξουν το status quo της τρέχουσας σχέσης τους. Μιλώντας στο GB News, ανέφερε:

«Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό εικασίες σχετικά με το εάν θα ξαναπαντρευτούν ή όχι. Αλλά η τρέχουσα κατάστασή τους φαίνεται να τους ταιριάζει καλά, οπότε γιατί να περιπλέκονται τα πράγματα;»

«Η Φέργκι είχε πει ότι είναι το πιο ευτυχισμένο διαζευγμένο ζευγάρι που γνωρίζει»

Και συνέχισε λέγοντας: «Η Φέργκι είχε πει προηγουμένως ότι είναι το πιο ευτυχισμένο διαζευγμένο ζευγάρι που γνωρίζει, οπότε δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να κερδίσει κανείς από το να ξαναπαντρευτεί. Έδειχναν πάντα τεράστια πίστη ο ένας στον άλλον και σαφώς η σχέση τους λειτουργεί ακριβώς όπως είναι».

Ο Φιλ Νταμπίερ, βασιλικός σχολιαστής, του οποίου η πρώτη δουλειά ήταν η κάλυψη του βασιλικού γάμου του 1986, δήλωσε: «Δεν θα έλεγα ποτέ ποτέ, αλλά νομίζω ότι είναι εξαιρετικά απίθανο ο δούκας και η δούκισσα της Υόρκης να ξαναπαντρευτούν. Είναι οι καλύτεροι φίλοι. Δεν νομίζω ότι έχουν μια ρομαντική σχέση, αυτό το πλοίο σάλπαρε πριν από 30 χρόνια».

Η διπλή διάγνωση μέσα σε έναν χρόνο

Η Σάρα Φέργκιουσον υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2023 είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο στήθος και είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή. Στα τέλη του Ιανουαρίου του 2024 διαγνώστηκε με κακόηθες μελάνωμα και δήλωσε σοκαρισμένη αλλά έτοιμη να το πολεμήσει.

«Δίνω λίγο χρόνο στον εαυτό μου, καθώς διαγνώστηκα με κακόηθες μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος, η δεύτερη διάγνωση καρκίνου μέσα σε ένα χρόνο, αφού διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού αυτό το καλοκαίρι και υποβλήθηκα σε μαστεκτομή και επανορθωτική χειρουργική επέμβαση. Χάρη στην επαγρύπνηση και την παρατηρητικότητα του δερματολόγου μου, το μελάνωμα εντοπίστηκε έγκαιρα» έγραψε η ίδια στο Instagram.

Η Σάρα Φέργκιουσον, ακόμα και μετά το διαζύγιο, αποτελούσε ένα από τα πιο αγαπητά μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Ο κόσμος έσπευσε να στείλει τις ευχές του για ανάρρωση και δύναμη, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων υγείας.

Για τον Μάικλ Κόουλ, πρώην βασιλικό ανταποκριτή του BBC, η Σάρα Φέργκιουσον είναι ο «δούρειος ίππος» του Άντριου για την επιστροφή στη δημόσια ζωή. «Θα ήταν το πιο σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση της φήμης του και την εξεύρεση τρόπου επιστροφής στη δημόσια ζωή, κάτι που επιθυμεί απεγνωσμένα». Το μόνο βέβαιο είναι πως η υγεία της αποτελεί προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή.