Σοκαρισμένη μετά τη διάγνωση κακοήθους μελανώματος δήλωσε η Δούκισσα της Υόρκης, Σάρα Φέργκιουσον, η οποία το περασμένο καλοκαίρι είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο στήθος και είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή. Το μελάνωμα βρέθηκε όταν, κατά τη διάρκεια της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού, εντοπίστηκε μια ελιά που τελικά ήταν κακοήθης.

«Δίνω λίγο χρόνο στον εαυτό μου, καθώς διαγνώστηκα με κακοήθες μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος, η δεύτερη διάγνωση καρκίνου μέσα σε ένα χρόνο, αφού διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού αυτό το καλοκαίρι και υποβλήθηκα σε μαστεκτομή και επανορθωτική χειρουργική επέμβαση. Χάρη στη επαγρύπνηση και την παρατηρητικότητα του δερματολόγου μου, το μελάνωμα εντοπίστηκε έγκαιρα» έγραψε στο Instagram.

«Φυσικά, άλλη μια διάγνωση καρκίνου ήταν ένα σοκ, αλλά είμαι σε καλή διάθεση και ευγνώμων για τα πολλά μηνύματα αγάπης και υποστήριξης. Η εμπειρία μου υπογραμμίζει τη σημασία του ελέγχου του μεγέθους, του σχήματος, του χρώματος και της υφής και της εμφάνισης νέων σπίλων που μπορεί να είναι σημάδι μελανώματος και προτρέπω όποιον διαβάζει αυτό το κείμενο να είναι επιμελής» συνέχισε.

«Είμαι απίστευτα ευγνώμων στις ιατρικές ομάδες που με στήριξαν και στις δύο αυτές εμπειρίες με τον καρκίνο. Τώρα ξεκουράζομαι με την οικογένειά μου στο σπίτι, νιώθοντας ευλογημένη που έχω την αγάπη και την υποστήριξή τους« καταλήγει το post της.