Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως η διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Καθημερινά εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο δίνουν μια σκληρή μάχη απέναντι στις ποικίλες μορφές της κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της ψυχολογικής, της οικονομικής και της σεξουαλικής.

Τα πρόσφατα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων δείχνουν σημαντική αύξηση των καταγγελόμενων περιστατικών βίας στην Ελλάδα χωρίς, ωστόσο, να αποτυπώνουν την μεγάλη εικόνα εντός των ελληνικών σπιτιών, αφού πολλές γυναίκες συνεχίζουν  να βιώνουν βουβά το οδυνηρό τραύμα της κακοποίησης.

Άλλες γυναίκες ξέφυγαν, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα ενδυνάμωσης και αλληλεγγύης. Η Αρετή είναι μία από αυτές τις γυναίκες. Αφηγείται την ιστορία της και περιγράφει την διαδρομή από την ανοχή και την σιωπή, στην αναζήτηση βοήθειας, και εν τέλει, στην «μεγάλη έξοδο» της από το κακοποιητικό περιβάλλον. Σήμερα η Αρετή ζει στο δικό της σπίτι με τα δύο παιδιά της, έχοντας κατακτήσει ξανά τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που είχε στερηθεί για χρόνια από τον πρώην σύζυγό της.